Türkiye’nin lider eğitim kurumu Doğa Okulları, ilimizde Platin ve Yargı Akademi ile eğitime yıllardır önemli yatırımlar yapan işadamı Av. Haydar Etli’nin girişimleri ile Çorumlularla buluşacak.
Benimsediği modern eğitim anlayışı ile 2002 yılından beri ülke genelinde kampüslerinin sayısını artıran ve halen 40’tan fazla ilde 70 binin üzerinde öğrencisiyle faaliyetlerini sürdüren Doğa Koleji Çorum kampüsünü yeni eğitim – öğretim yılında faaliyete geçirecek.
“Yenilikçi Eğitimin Öncüsü” sloganıyla 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete geçecek olan Doğa Koleji için Kurumsal Gelişim Koordinatörü Serkan Karabulut, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Murat İnci, Çorum Doğa Koleji Kurucusu Haydar Etli, Doğa Koleji Kayıt Bürosu çalışanları ile basın mensuplarının katılımıyla bir tanıtım düzenlendi.
Doğa Koleji’nin 2002 yılından beri yenilikçi yaklaşımları ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla kalitesini artırarak büyüme vizyonunu hayata geçirmek için çalıştığını dile getiren Serkan Karabulut Çorum-Osmancık yolu üzerinde 13 bin 500 metrekare arsa üzerine yapımı devam eden 11 bin metrekare inşaat alanlı 3 bloktan oluşan Çorum Kampüsü’nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 40 dersliğin yer alacağını vurguladı.
Doğa Okulları’nın 14 yıldır benimsediği eğitim vizyonu ile ilklere imza attığı, kendine özgü yenilikçi eğitim modeli ve yeni kampüsleriyle büyümeye devam ettiği, anaokulundan liseye kadar ‘Doğa Konseptli Eğitim Modeli’ ile farklı bir eğitim anlayışı sunduğu belirtilen toplantıda bu eğitim modelinin Çorumlu gençlerle de buluşturulacağı dile getirildi.



Doğa Okuları’nın sadece eğitim modelleri ile değil okul ortamı ile de fark yarattığını anlatan Karabulut, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Eğitim anlayışının temelinde ‘Merak eden çocuk öğrenir’ fikri yatan Doğa Okulları, sunduğu “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile yeniliğe açık ve öğrenmeyi seven öğrenciler yetiştiriyor. Bu yenilikçi anlayışı son teknoloji ile birleştiren Doğa Okulları Çorum kampüsünde de öğrencilerine mutlu ve keyifli bir ortamda eğitim şansı veriyor. Çorum Doğa Okulları; yüksek hızlı internet kullanımı, android alt yapısı ve Vestel akıllı tahtaları ile donatılmış 40 dersliği ile öğrencilerine interaktif eğitim imkânı sağlıyor. 9500 metrekare kapalı alanı içerisindeki Çorum Doğa Okulları, öğrencilere 11 000 m2 ‘lik geniş bahçe alanında kampüs havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampüs içerisinde ayrıca yüzme havuzu, teknoloji laboratuvarları, sanat sokağı, bilim atölyeleri ve öğrencileri ‘Doğa Konseptli Eğitim’ vizyonuyla buluşturacak ekoloji derslikleri yer alıyor”
Doğa Okulları’nın vizyon sahibi bir nesil yetiştirmek istediğini belirterek Çorumlu öğrencilerin Doğa Kolejiyle birlikte farklı bir eğitim anlayışıyla buluşacağını ifade eden Karabulut, anaokulundan liseye kadar her bireyin durumuna göre bir eğitim anlayışına sahip olduklarını açıkladı.
Doğa Okulları’nın 2002 yılında 100 öğrenci ile başladığı yolculuğuna 81 ildeki kampüsleri ile devam etmesini hedeflediklerini ifade ederek ‘Merak eden çocuk öğrenir’ felsefesiyle yola çıktıklarını anlatan Karabulut, “Kendine özgü bir eğitim modelimiz var. Okulların dört duvarının arasından çıkıp, doğayla iç içe, her yerde eğitimin olabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla anaokulundan liseye kadar farklı farklı eğitim modellerimizle öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Anaokulunda ‘Doğa’ konseptli eğitim modeliyle, ortaokulda ‘SOES’ eğitim modeli ve lisede ‘T-MBA’ modeli ile bir fark yaratıyoruz. Bu noktada bu farklı Çorumlu öğrencilerimize hissettirmeyi hedefledik. Misyonumuz gereği özgüveni yüksek, mutlu, değerlerine bağlı ve uluslar arası vizyon sahibi bir nesil yetiştirmek istiyoruz. 81 ilimizde de tüm çocuklarımızla da buluşmayı hedefliyoruz. Yeni nesil çocukların öğrenme alışkanlıkları farklı ve bizim de bu farklılıklara uyum sağlamamız gerekiyor. Sürekli eğitim sistemimizi güncelliyoruz. Doğa Okulları’nda 6 bin 500’ün üzerinde öğretmen görev alıyor. Yaklaşık 200 kişilik zümre başkanımız var ve onlarla birlikte eğitim sistemimizi her zaman güncelliyoruz.
Anaokulundan liseye kadar devam eden farklı farklı süreçler var. Bizim için ‘Merak eden çocuk öğrenir’ felsefesi çok önemli. Çünkü çocukların ‘Ben eğitim görmek istiyorum’ gibi bir talebi yok. Dolayısıyla biz de çocukların öğrenmesini kolaylaştıracak, onların anlayacağı dilden eğitim vermeye çalışıyoruz. Ortaokuldaki süreç işi pekiştirmeye yönelik işliyor. Burada çocuklar kendisini ve yeteneklerini keşfediyor. Burada akıl oyunları, yaratıcı yazarlık derslerimiz var. Artık bu noktada biraz daha çocuklar kendini keşfediyor ve yeteneklerini görüyoruz, biz de bunun üstüne geliştirmesi için yardımcı oluyoruz.Lise çağında ise T-MBA modelimiz var. Öğrenciler artık uluslar arası vizyon kazanıyorlar. Lise çağında iş hayatına hazır oluyorlar” şeklinde konuştu.
Kurumsal Gelişim Koordinatörü Murat İnci ise özellikle lise kademesinde uygulanan “T-MBA” modeli ile ilgili bilgi verdi. Ülkemize özgü bu eğitim modelinin asıl amacının öğrencileri hayata hazırlamak olduğunu ifade eden İnci, ayrıca lise sonunda verilen ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla öğrencilere üniversiteye giriş döneminde büyük avantajlar sağladığını iletti.




Doğa Koleji tanıtım ofisi 
Çorum’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek olan Türkiye’nin lider eğitim kurumu Doğa Okulları Çorum Kampüsü için tanıtım ofisi açıldı. 
Çorum-Osmancık Yolu üzerinde 13 bin 500 metrekarelik alanda yapımı devam eden Doğa Okulları için ön kayıtlara bugünden itibaren başlanacağı açıklandı. Doğa Okulları’nın Çorumlulara tanıtımı hakkında bilgilendirme yapılmak üzere Gazi Caddesi üzerinde bir ofis kuruldu. 
Gazi Caddesi No:65-A (Eski Meroğlu Mutfağın Yeri) adresinde bulunan Çorum Doğa Koleji İrtibat Bürosu’nda düzenlenen lansman toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Kurumsal Gelişim Koordinatörü Serkan Karabulut, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Murat İnci, Çorum Doğa Koleji Kurucusu Haydar Etli, Doğa Koleji Kayıt Bürosu çalışanlarının katıldığı toplantıda kurumun misyon ve vizyonunun tanıtımı yapıldı.
Toplantıda konuşan yetkililer yeni eğitim-öğretim yılında 980 öğrenci ve 40 sınıf ile faaliyete geçecek okulla ilgili ön kayıtların bugün başlayacağını ve vatandaşların irtibat ofisine gelerek bilgi alabileceğini sözlerine ekledi. 


(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim