Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla Anıtkabir'e giden Doğa Koleji öğrencileri, Anıtkabir Aslanlı Yol’da yürüyerek tören alanına geldi. Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Akbay eşliğinde mozoleye çelenk koyan öğrenciler, Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.
Anıtkabir'deki tören, Salih Akbay’ın Anıtkabir Özel Defteri'ne “Atam, Doğa Koleji olarak gösterdiğin yolda, kurduğun Cumhuriyet’in ilke ve inkılâplarına her zaman bağlı kalarak yürüyeceğimize ve bu yolda yeni nesiller yetiştireceğimize ant içeriz. Minnetle…” yazmasıyla tamamlandı.

Mozoleden ayrılan öğrenciler Atatürk’ün kalemlerinden, kitaplarına, kıyafetlerinden, kişisel bakım eşyalarına kadar birçok eşyasının sergilendiği müzeyi gezdiler. Özellikle Atatürk’ün zengin kitap koleksiyonu öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Öğrenciler bu geziyle Atatürk’ün hayatı ve yaptıkları hakkında kitaplarda okuduklarından çok daha fazlasını görmenin heyecanı ve coşkusunu yaşadılar.
Çorum Doğa Koleji öğrencileri Anıtkabir’deki programın ardından Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler burada bilimsel deneyler yaptılar. Daha sonra 1.TBMM ve 2. TBMM öğrenciler tarafından gezildi. Ankara ziyareti öğrencilerin Nata Vega Akvaryum gezisi ile son buldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim