Çorum Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kültür Sohbetleri” devam ediyor.
Cuma akşamı Hasan Paşa Yazma Eser Kütüphanesi’nde altıncı kez gerçekleştirilen etkinliğin konuğu, Çorum Sobacılar ve Çilingirler Odası Başkanı Halil Taşkaldıran oldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ile az sayıda sanat dostunun izleyici olarak hazır bulunduğu etkinlikte Halil Taşkaldıran “Sobacılık Mesleğinin 40 Yılı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Halil Taşkaldıran, Çorum’da kömür tüketiminin Dodurga Linyit İşletmesi’nin faaliyete geçmesiyle arttığını ve buna bağlı olarak soba imalatının hız kazandığını söyledi.
Çorum’un yaşam kültürünü kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan “Kültür Sohbetleri” kapsamında ilk program 20 Kasım’da gerçekleştirilmiş ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, “Şehir ve Kültür” başlığı altında katılımcılarla birlikte olmuştu.
15 günde bir düzenlenen ve yedincisi 30 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirilecek olan etkinlikte Eğitimci-Yazar Ethem Erkoç, “Hıdırlık’ın Manevî İklimi” konulu sohbetiyle katılımcılarla birlikte olacak.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim