Sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı programda Diyetisyen Umuç, ambalajlı ürünlerden ve katkı maddelerinden mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğini belirterek, doğal olanı mevsiminde tüketmek, doğal beslenmenin öncelikli şartı olduğuna dikkat çekti.

Kilo verirken en çok yapılan hataların başında öğün atlamanın geldiğini söyleyen Umuç, uzun süre aç kalarak daha az kalori alırım mantığı ile hareket edenlerin çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını, kesinlikle üç ana, üç ara öğün şeklinde düzenli olarak beslenilmesi gerektiğini ifade etti.

Diyet yapan bir kişi için sağlıklı zayıflamanın uzun soluklu bir süreç ve yeni bir yaşam biçimi olduğunu dile getiren Diyetisyen Elif İrem Umuç, “Öncelikle bir anda alışkanlıklarınızı değiştirmek kolay değil. Bu süreçte kendinize güvenmeli, motivasyonunuzu hiç bozmamalı, sabırlı ve istekli olmalısınız. Bir süre sonra hedef ağırlığınıza geldiğinizde yeme alışkanlıklarınız tamamen değişmiş olacak ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmiş olacaksınız.” dedi.

“SUSAMAYI BEKLEMEDEN SU İÇMELİSİNİZ”

Çoğunlukla çok fazla çay ya da kahve tüketildiğini belirten Diyetisyen Umuç, içilen bir bardak çay ve kahvenin ardından bir bardak su içilmesini, kişinin kendini her saat başı bir bardak su içme konusunda ödevlendirebileceğini, özet olarak susamayı beklemeden su içilmesi gerektiğini ifade etti. Umuç, “Eğer suyun tadını sevmiyorum diyorsanız, içerisine limon dilimleri, elma, nane, maydanoz, şeftali gibi meyve dilimleri ve çubuk tarçın ile aromalandırılabilirsiniz. Çay, kahve içen danışanlarım bunların suyun yerini alacağına inanıyorlar. Ve sınırsız tüketebiliyor. Şekersiz bile olsa çay ve kahve suyun yerini almaz. Günlük en az 8- 10 bardak su içilmesi gerekir.” diye konuştu.

“ZAYIFLAMA ÜRÜNLERİ BAZI HASTALIKLARA YOL AÇABİLİR”

Az yemeye çalışmanın en sık yapılan hatalardan biri olduğunu vurgulayan Umuç, “Yemek yemekten korkmayın, canınızın istediğini ölçülü olarak yiyebilirsiniz. Çünkü yemek yiyerek, metabolizmanızın yüzde 35 fazla çalışmasını sağlarsınız. Yüksek proteinli diyetler sağlıklı zayıflatmaz. Diyet yapanın en çok düştüğü hata, kişiye özel hazırlanan listeler ile ya da mucize zayıflama ürünleriyle zayıflamayı denemektir. Sonuç ne oluyor; tabi ki kilo veriliyor. Ancak daha sonrasında hem daha fazla kilo alınıyor hem de troid, kolesterol yüksekliği ve böbrek hastalıklarını da beraberinde getiriyor.” şeklinde konuştu. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim