Azapahmet Camii’nde dün gerçekleştirilen toplantıya İl Müftülüğü Hac Bürosu görevlilerinin yanı sıra 359 hacı adayı katıldı.
Saat 9:00’da başlayan toplantıda Kafile Başkanı ve Sungurlu İlçe Vaizi Ramazan Şen, Hac görevi boyunca rehberlik hizmetinde bulunacak din görevlileri ve bayan irşat görevlisi tarafından hacı adaylarına tavaf, say ve ihram kuşanılması gibi çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı.
Konuşmacılar ayrıca “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, “Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci” ve “Kutsal Topraklarda Yerine Getirilmesi Gereken Görevler ve Uyulması Gereken Kurallar” gibi sunumlarıyla hacı adaylarını bilgilendirdiler.
Eğitim programının son bölümünde Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından özellikle Suudi Arabistan’da sıklıkla görülen MERS-CoV virüsü anlatılarak, hacı adaylarının hijyen kurallarına hassasiyet göstermeleri yönünde uyarılarda bulunuldu. Program hacı adaylarına menenjit aşısı yapılmasıyla sona erdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2015 Hac Organizasyonu kapsamında bu yıl Çorum’dan 270 kişiden oluşan ilk Hac kafilesinin 10 Eylül Perşembe günü Mekke’ye gideceği öğrenildi.



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim