Diyanet gibi bir kurumun laikliğin olduğu söylenen bir ülkede bulunması bir yana yaptıkları ve yapamadıkları ile her zaman ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirten Özdel, “Diyanet'in kurum olarak bütçesi, kadroları ve sadece toplumun bir kesimine hitap etmesi bir yana 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceği yönündeki görüşlerini internet sitesinde yayınlaması kabul edilemez bir durumdur.
Bu durum küçük yaştaki çocuklara taciz ve tecavüzlerin artmasını sağlayacaktır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kız çocuklarının 9 yaşında gebe kalabilecekleri, yanlarında veli olmadan da evlenebilecekleri açıklamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Av. Özdel, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bu kabul edilemezlik aslında Diyanet in varlığının tartışılmasını sağlamaktadır. Aslında bu bir kurumun internet sitesinde yazılan yazıdan öte anlam taşımaktadır. Örneğin son 15 gün içerisinde Dikili’de bir yurtta çocuklara tecavüz vakası yaşanmasını, Konya’da imam hatip lisesinde bir öğretmenin beden eğitimi dersinde eşofman giyen öğrencilerle ilgili taciz açıklaması yapması, hatta başka bir öğretmenin de onu destekleyen söylemlerine şahitlik ettiği bir ortamda Diyanet gibi bir kurumun bunların olmaması için çaba harcaması gerekirken tam aksi yönde bilgilendirme ve yayınlar yapması kabul edilemez bir durumdur.
Diyanet dini terimler üzerinden yaptığı bu paylaşımları geri çekmelidir. Bu açıklamalar açılıp okunduğunda çocuk evlilikleri ve küçük yaşlarda doğum yapmalarının açıkça ifade edildiğini görüyoruz. Kesinlikle yorumla ilgisi yok. Bu dinin yorumu olarak kabul edilemez.
Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumun laik bir ülkede olmaması gerekir. Diyanet işleri başkanlığının gelinen noktada artık bir gereklilik değil fazlalık olduğu açıktır. Laik hiçbir ülkede böyle bir kurum vatandaşın vergileriyle hayat bulamaz. Hiçbir zaman tarafsız olmayan ve inanan inanmayan tüm kesimlerin üzerinde bir baskı ve sömürü aracı haline gelen bu kurumun kapatılması gerekir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim