Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2015 yılı Kurban Programı kapsamında 180 bin 35 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyledi.
Türkiye Diyanet Vakfının, kurmuş olduğu profesyonel ve teknolojik alt yapısı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip ettiğini belirten Genel Müdür Palakoğlu, Kurban Organizasyonunun tüm süreçlerinin bizzat Vakıf tarafından yürütüldüğünü ve kesilen kurbanların tamamının bekletilmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.
Palakoğlu, “2015 yılı Kurban Programı Kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı’na verilen vekâlet sayısında yüzde 33 artış oldu. Hayırsever milletimiz 180 bin 35 hisse kurbanı Vakfımıza emanet etti. Ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından Vakfımıza verilen emanetleri dinî usullere uygun olarak, vekâlet veren kişilerin adları okunarak 104 ülkenin 469 bölgesinde, ülkemizde ise 195 il ve ilçe merkezinde görevli ve gönüllülerimiz nezaretinde keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Vakfımıza vekâlet veren hayırseverlerimizin kurbanlarının kabul olmasını diliyor; barışın, esenliğin, tefekkürün, yenilenmenin, sabrın, çaresizliği gidermenin, kutlu yürüyüşün, yoksula, kimsesize ve çaresize yakınlaşmanın vesilesi olan Kurban Bayramı’nın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim