Ankara ve Samsun ile birlikte ilimizde de tek oturum halinde yapılan sınava ilimizden 900 aday katıldı. Hitit Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde ilk defa 2015 yılında uygulanan bu sınava ilimiz merkezi dışında ilçeleri ve çevre illerden de katılımın sağlandığı belirtildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Sınav Koordinatörlüğü tarafından 2018 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2018 DİB-MBSTS) ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca; cami görevlilerinin görev yeri değişikliği; Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanlar için naklen, müktesebi olmayanlar için ilk defa naklen atamaları; Kariyer unvanları basamaklarında yükselmeler; Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri için Başkanlıkça yapılan sınavlara ve Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavından (MBSTS) Başkanlıkça belirlenen puanı almaları gerekmektedir”

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yaptığı açıklamada ilimizde yapılan bu sınavların kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan personele ve emeği geçenlere teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim