İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Çorum Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Nurhan Yıldırım, İslam camiasının kan ağladığını belirterek Yemen’de, Arakan’da Doğu Türkistan’da insanların zulme maruz kaldığını vurguladı. Kadın komisyonu olarak bir kampanya başlattıklarını ve 35 bin lira toplandığını anlatan Yıldırım, kampanyayı devam ettiği sürece sürdüreceklerini bunun için hocalara ve kursiyerlere teşekkür ettiğini söyledi.

Diyanet-Sen İl Başkanı Ali Yıldız ise konuşmasında; Diyanet-Sen’in sığ bir sendika olmadığını, erdemli bir topluluk olduğunu dile getirdi.

Maddeyi önemseyen değil manaya önem veren, kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı yaptıklarını kaydeden Yıldız, Müslümanları ikinci sınıf gören ve tepeden bakanlara karşı hiçbir zaman sessiz kalmadıklarını söyledi. Dünyanın her tarafında ayağına diken batanların acısını hissettiklerini belirten Yıldız, kadınlar komisyonunun kimseye duyurmadan bir çalışma yaptığını ve Yemen’deki mazlumlar için 35 bin lira toplandığını anlatan Ali Yıldız, her zaman maddiyat peşinde değil mazlumun yanında olan bir sendika olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Adem Aygün ise konuşmasında, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bakanlık kararı ile kurulmuş, müftülük hizmetlerine destek veren ve izin almadan yardım toplayabilen bir vakıf olduğunu söyledi. Arakan’da, Suriye’de, Filistin’de şimdi de Yemen’de mazlumların yanında yer aldıklarını belirten Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Adem Aygün, vakıf olarak Venezuela’da da bir cami yaptırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Diyanet-Sen İl Başkanı Ali Yıldız 35 bin lirayı Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Adem Aygün’e teslim ederken, Aygün de Diyanet-Sen Çorum Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Nurhan Yıldırım’a bir teşekkür belgesi verdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim