Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü telefonla arayarak Akşemseddin Camisi’nin ikmali, mahalle camilerinin eksiklerinin giderilmesi, abdesthane ve Kur’an Kursu yapılması konusundaki hassasiyeti nedeniyle tebrik eden Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu çalışmalardan gittiği her ilde övgüyle bahsedeceğini ifade etti.
Çorum Belediyesi’nin diyanet hizmetlerine yaptığı katkıları yakından takip ettiğini ve İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın da kendisine değişik vesilelerle bu konuda bilgi verdiğini kaydeden Başkan Görmez, “Çorum’da yapılan çalışmaları takdire şayan olarak değerlendiriyoruz. Tüm hayırseverlerimize olduğu gibi Çorum Belediyesi’nin de hayır hizmetleri için duacısıyız” dedi.

“İBADETHANELER BİZİM EVİMİZ”
Başkan Külcü de, Prof. Dr. Mehmet Görmez’in telefonla kendisini arayıp teşekkür etmesini değerlendirdi.
Çorum Belediyesi olarak özellikle 2012 yılında Belediye Yasası'nda yapılan değişiklikten sonra cami ve Kur'an Kursları için de bütçeden pay ayırma imkânı oluştuğunu, o tarihten beri de yapılan cami, arsa bedeli ve isteyen tüm cami derneklerinin beton, demir, hafriyat vb. önemli ödeme kalemlerini karşıladıklarını söyledi.
Akşemseddin Camisi inşaatını Çorum Belediyesi’nin tamamladığını, yaklaşık 8 Milyon liralık bir kaynak ayırdıklarını söyleyen Külcü, “Akşemseddin Camii, Belediyemizin de katkılarıyla ülkenin en güzel camilerinden birisi oldu. Açılışa hazır hale geldi. Geçmiş dönemde 3 tane Kur’an kursu yaparak hizmete sunduk. İHL Cami, Hıdırlık Camii ve Çorum’un sembolü olan Ulucami’nin abdesthanelerini tamamen yeniledik. Yerel seçimlerin öncesinde söz verdiğimiz mahalle Kur’an kursları için de çalışmalarımız artık son aşamada. Yer tespitinde bulunduğumuz kurslarımızın inşaat çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

GÖRMEZ GELİYOR
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 01 Haziran 2015 Pazartesi gecesi idrak edilecek olan Berat Kandili’nde Çorum’da olacak. Berat Kandili, TRT ekranlarından da canlı olarak yayınlanacak.
Belediye Başkanı Külcü, “TRT’nin Berat Kandili’nde Çorum’dan canlı yayın yapması konusunda gerekli girişimleri yapan TBMM İdare Amiri-Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu’ya teşekkür ediyorum” dedi.



(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim