CHP Çorum İl Başkan Yardımcısı Av. Sadık Eral, “Kurtuluş savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı” diyen Kadir Mısıroğlu’nu ziyareti nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı istifaya davet etti.

Sadık Eral, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın bütün mazlum milletlerine örnek olan, dünyada emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşının önderidir.

Mustafa Kemal Atatürk bu mavi gökyüzünden ay yıldızlı bayrağımız inmesin, bu topraklarda ezan sesleri dinmesin, toprağın altında kefensiz yatan kahraman şehitlerimiz işgalci emperyalist askerlerin postalları altında incinmesin diye verilen şanlı bağımsızlık mücadelesinin başkomutanıdır.

Mustafa Kemal Atatürk, sade bir vatandaşın evladıyken kendisinin o makamlarda olmasına fırsat ve olanak veren bulunduğu makamı borçlu olduğu Cumhuriyetin kurucusudur.

Atatürk ilke ve devrimleri bu toplumun pusulasıdır. Bu toplumu ebediyete giden medeniyet yolundan alıkoymak ve orta çağ karanlığına mahkum etmek isteyenler Atatürk düşmanlarının değirmenlerine su taşımak gafleti içindedirler.

Mustafa Kemal Atatürk din ve cemaat adına yaşamakta olduğumuz Fetö darbesine ve Adnan Oktar olayına karşı Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler ve meczuplar devleti olamaz diyerek ta geçmişten bizleri uyarmıştır.

Yurtta barış dünyada barış diyerek barış içinde yaşamanın erdemini dile getirmiş, barış ülküsüyle ülkemizin bileştirici harcı olmuştur.

Kurucularına saygılı olmayan toplumlar yıkılmaya esir, olmaya mecbur ve mahkûmdur.

Atatürk’e dil uzatanlar, açık veya örtülü bir şekilde Atatürk’e saldıranlar bu toplumun ufkunu karartmak ülkeyi ortaçağ karanlığına mahkûm etmek isteyen vatan hainleridir.

Sayın Diyanet İşleri Başkanı’nın ‘Kurtuluş savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı…!’ diyen bir halk düşmanını Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde ziyaret etmesi yurduna ve milletine bağlı tüm vatandaşlarımızı tarifsiz bir şekilde incitmiş, yürekten üzmüştür.

Sayın Diyanet İşleri Başkanını bu talihsiz ziyareti nedeniyle; esefle kınıyor ve istifaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilisim