Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nde tedavi gören hastalar için moral günü düzenlendi.
Hastane Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinliğe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobası, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Hastane yetkilileri ve çok sayıda diyaliz hastasıyla aileleri katıldı.
Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir yaptığı açış konuşmasında, diyaliz hastalarının maddî ve meslekî kayıplar, sosyal çevre ve etkinliklerden uzaklaşma ve hastalığın belirsizliği gibi farklı sorunlar yaşadıklarına dikkat çekerek, “Diyaliz hastalarımızın tedavi sürecince birtakım uğraşlar edinmeleri, onların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını ve yakınlarının desteğiyle bu süreci daha kolay atlatmalarına yardımcı olabilir. Biz de hastalarımızın yaşamış oldukları sıkıntı ve problemleri bir nebze olsun azaltabilmek ve tedavi süreçlerinde destek olabilmek amacıyla bir araya geldik. Hastalarımızın zor zamanlarında yanlarında olan ailelerine ve göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı diyaliz ünitesindeki tüm hekim ve personelimize teşekkür ederim.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen diyaliz hastaları Mehmet Karaca ve Ayşe Temiz kendilerine sağlanan olanaklardan ötürü birer teşekkür konuşması yaptılar.
Hastane çalışanı Hüseyin Arslan’ın diyaliz ünitesinin gelişim sürecini anlattığı sunumunun ardından çeşitli skeç gösterileri yer aldı.
Bu bölümde diyaliz ünitesinde görev yapan sağlık memuru Fırat Özdemir, hemşireler Ceyda Karakoca ve Nuriye Yüksel, host Mesut Çeliker ve diyaliz hastası Ahmed Abdulkader, hastalarla Hastane çalışanları arasında yaşanan komik diyalogları sahneye taşıdılar.
Etkinlik, davetlilere sunulan çeşitli ikramlarla sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim