Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü hekimleri Dr. Nurdan Metin, Dr. Tuba Coşkun Aslan ve Kronik Hastalıklar Birimi, Obezite ve Kanser Birimi çalışanlarından oluşan bir heyet, Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Kadir Çetinkaya tarafından kabul edildi.

Daha sonra Hemodiyaliz Ünitesi’ndeki hastaları ziyaret eden Halk Sağlığı Müdürülüğü çalışanları buradaki yurttaşlara çiçek vererek, “geçmiş olsun” dileklerini ilettiler.

Diyaliz merkezi 56 hasta kapasiteli. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sabah, öğle sonu ve akşam 17:00 sonrası olmak üzere 3 grup hastaya hizmet verilirken,  Salı, Perşembe, Cumartesi günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 seans hasta grubuna diyaliz hizmeti veriliyor.

Bununla birlikte icap nöbeti tutulurken,  acil ve yoğun bakım hastalarına ihtiyaç durumunda 24 saat diyaliz hizmeti sunuluyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilmekte olan ve ilçelerden Merkez KETEM binasına,  kanser taramaları hizmeti almaya gelen bir gruba “9 Mart Dünya Böbrek Günü” etkinlikleri kapsamında; “Böbrek Sağlığı, Kalp-Damar Hastalıkları ve Hipertansiyon” konulu bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi ve ilgili broşürler dağıtıldı.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim