Ünitenin açılışına Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir katıldı.
Ünitenin 17 yataklı olduğunu belirten Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Diyabetik ayak ve Yara Bakım Ünitesi’nin bölgede tek olduğunu ifade ederek, Çorumlu hastaların yanı sıra bölgedeki hastalara da hizmet etmeyi amaçladıklarını kaydetti.
İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel de konuşmasında, Sağlık Bakanlığı’nın insanı merkez yaptığı dönüşümün ardından Çorum’da da sağlıkta dönüşümler yaşandığını belirtti. Çorum’da önemli çalışmalar yapıldığını ve bu gelişmelerin her geçen gün sayısının arttığını belirten Yücel, Diyabetik Ayak Merkezi’nin Çorumlulara hayırlı olmasını diledi.
Diyabetin tedavisinin ilk olarak perhizden geçtiğini belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı da konuşmasında sağlıklı yaşam için hastanelerde gereken çalışmayı yaptıklarını, hastalardan da kendilerine gerekli önemi göstermelerini beklediklerini kaydetti.
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı da konuşmasında hastaların ayaklarında yara oluşmadan önlemler almasının önemli olduğunu kaydetti. Hastalara diyabet tanısı konduktan sonra eğitilmeye başlandığını söyleyen Dolapçı, bakılan hasta sayısının da arttığını anlattı.
Konuşmaların ardından ünite hizmete açıldı. Törene katılanlar üniteyi gezerek yapılan çalışmaları inceledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim