Saadet Partisi Çorum 2. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Durmaz, Türkiye’nin dışarıda dostunun kalmadığını, içeride ise kaosun hüküm sürdüğünü belirtirken, 3. Sıra Adayı Baki Ergün de, parti olarak parlamentoda oldukları dönemlerde ülkeyi hükümetsiz bırakmadıklarını, şimdi de Meclis’te Milli Görüş’ün aslına ihtiyaç olduğunu söyledi.
SP adayları Durmaz ve Ergün, beraberlerinde parti yöneticilerinden Mehmet Yıldız, Osman Gökgöz ve Halil Pulat olduğu halde dün gazetemizi ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında görüşlerini açıklayan Mehmet Durmaz, Refah Partisi’nin geçmişte milletin kendisine açtığı krediyi, hep huzur için, kalkınma için kullandığını belirterek, “Bize güvenenleri hiç mahcup etmedik. Milletimiz yeniden teveccüh gösterirse, kaldığımız yerden devam etmeye ve D-8’i yeniden ayağa kaldırmaya hazırız” diye konuştu.
Türkiye’nin dışarıda dostunun kalmadığını, içeride ise kaosun hakim olduğunu vurgulayan Durmaz, “Ülke yönetimini 216 milyar dolar borçla devraldılar, bu rakamı 700 milyar doların üzerine çıkardılar. Sadece dış borcumuz 400 milyar doları aştı. Milletin yastık altı birikimleri de tükendi. Milletimize diyoruz ki; bunlara mahkûm değilsiniz!” ifadesini kullandı.
3. Sıra Milletvekili Adayı Baki Ergün ise, ülkenin hiç gereği yokken, üç ay içinde yeniden seçime zorlanmasını tasvip etmediklerini belirtirken, “Devletin başındaki zat, kendinden başka kimseyi görmüyor. Tek sesli bir ülke oluşturmaya çalışıyor. Geçmişte Demirel’in yaptığını yaptı, hakkı olan 2. partiye hükümeti kurma görevini vermedi. Biz Meclis’te bulunduğumuz dönemlerde hep yapıcı olduk, koalisyonlara girip memleketi hükümetsiz bırakmadık. Bu yüzden, Meclis’te yeniden Milli Görüş’e, ama Milli Görüş’ün aslına ihtiyaç var” değerlendirmesini yaptı.
SP’li aday ve yöneticiler, dün Güney köyünde toprağa verilen şehit polise rahmet, ailesine ve tüm Çorumlulara başsağlığı dileklerini iletirlerken, ÇORUM HABER’in kuruluş yıldönümünü de kutladılar.
Editör: TE Bilisim