Yavruturna Mahallesi Muhtarlığında bir basın açıklaması yapan mahalle muhtarları, Bahçelievler, Yavruturna ve Kale Mahallelerinin devlet yatırımlarından uzak kaldığını, bu bölgede bulunan resmi kurumların da birer birer kapatılarak başka bölgelere taşındığını belirterek, AK Partili yetkililerin verdikleri sözü yerine getirmediğini savundu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında muhtarlık yanındaki parktaki halk toplantısında AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve eski AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığını, şu anda Bahabey Caddesi’nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yıkılıp yeşil alan olarak düzenlenmesi fikrinden vazgeçildiğini bildirerek, yerine tam kapasiteli diş hastanesinin yapılması için söz verildiğini hatırlatan muhtarlar, şimdi ise Belediye Meclisi'nde alınan bir kararla Diş Hastanesi'nin Ankara yoluna taşınmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıllarda Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Devlet Hastanesi'nin Ankara yoluna taşındığını, halkın ulaşım problemi yaşadığını, şimdi ise Diş Hastanesi'nin de kapanmasının gündeme geldiğini ifade eden muhtarlar, bu bölgeye üvey evlat muamelesi yapılmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını açıkladılar.

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“HALKIN MAĞDURİYETİ ARTIYOR, SORUNLAR KATMERLEŞİYOR”

“7 Mart 2019 Perşembe günü toplanan Belediye Meclisi'nde Bahabey Caddesi'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin (Diş Hastanesi) Ankara yolu üzerinde bulunan Gülabibey Mahallesi 892 ada 431 nolu parseldeki belediyeye ait 2356 metrekarelik yere yapılması kararı alınmıştır. Hal bu ki; 10 Ağustos 2018 Cuma günü Yavruturna Mahallesi Muhtarlığı yanındaki parkta düzenlemiş olduğumuz, Sayın Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan ve eski İl Başkanı Mehmet Karadağ, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleşen halk toplantısında şu anda Bahabey Caddesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yıkılıp yeşil alan olarak düzenlenmesi fikrinden vazgeçilmiş, yerine tam kapasiteli diş hastanesinin yapılması sözü verilmişti. Son yapılan meclis toplantısında Diş Hastanesi'nin Ankara yoluna yapılmasına karar verildiğini üzülerek öğrendik.

Mahallemizde bulunan iki devlet kurumunun da gidecek olması üzüntümüzü katladı. Mahallemize bulunduğu konumdan dolayı hiçbir resmi kurum yatırımı yapılmamaktadır. Mevcut resmi kurumları, özellikle de Diş Hastanesini kaybetmek istemiyoruz. Gülabibey ve Bahçelievler Mahallelerinde bulunan hastanelerin kapanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet ortadadır. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin şehir merkezinden uzak bir bölgede olmasından dolayı ulaşım problemi yaşanmaktadır. Diş Hastanesi'nin de aynı bölgeye gitmesi sonucu yaşadığımız sorunlar daha da artacaktır. Mevcut Diş Hastanesi, şehrin merkezinde, herkesin kolalıkla ulaşabileceği, ulaşım ve otopark sorununun da yaşanmadığı bir yerde bulunmaktadır. Hastanenin mevcut yerine daha modern bir tarzda yeni bir Diş Hastanesi yapılmasını, verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim