Tüfekçi, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce mevcut Diş Hastanesi’nin yıkılarak aynı yerde modern bir diş hastanesi yapılacağı yönündeki açıklamaların neden suya düştüğünün kamuoyuna izah edilmesi gerektiğini söyledi. Alınan bu kararın Bahçelievler, Yavruturna ve Kale Mahalle’sine üvey evlat muamelesi yapıldığının açık bir göstergesi olduğunu ifade eden Hasan Eray Tüfekçi, “Adı geçen mahallelerimiz maalesef devlet yatırımlarından uzak kalmaya devam ediyor. Bu bölgede bulunan resmi kurumların birer birer kapatılarak başka bölgelere taşınması mahalle sakinlerine yapılan bir zulümdür” dedi.

Geçtiğimiz yıl dönemin Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’la görüşen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile yine eski İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın hastanenin aynı yerde yapılacağını belirterek, halka müjde verdiklerini hatırlatan Tüfekçi, “Maalesef bölge halkımız yine hüsrana uğratıldı. Siyaseten etik olmayan davranışlar bunlar. Kabul edilebilir bir tarafı yok. Siyasetçiler verdikleri sözlerin arkasında durmalıdır” diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yine aynı isimlerin bölge halkı, muhtarları ve STK temsilcileri ile bir toplantı yapıldığını hatırlatan Hasan Eray Tüfekçi, bölge sakinlerine söz veren siyasetçilerin, Belediye Meclisi’nde alınan bu kararla bölge halkıyla resmen alay ettiklerini savundu.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “Mevcut Diş Hastanesi yıkılıp yerine yine modern bir hastane yapılacaksa herkesin kolaylıkla ulaşabileceği mevcut yerinde yapılmalıdır. Mevcut yerde yapılmayacağı ise aşikar gözüküyor. Ancak mevcut yerin de ranta kurban edilmemesini özellikle belirtiyoruz. Bu işin her zaman takipçisi olacağımızın da Çorum kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tüfekçi ayrıca, mevcut Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde araç trafiğinin felç olduğunu kaydederek, yeni Diş Hastanesi’nin de aynı bölgede yapılacak olmasıyla trafiğin daha da felç olacağını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim