Diş Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunulan toplantıda ÇESOB il Başkanı Recep Gür, bazı oda başkanları, CHP İl Genel Meclisi üyesi Rıdvan Samsunlu mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı

Toplantıda konuşan Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ağız ve diş sağlığı merkezini ve Yavruturna 112’nin bulunduğu alana Diş Hastanesi yapılacağını ifade etti.

Çorum’da 14 mahalle bulunduğunu ve hepsini eşit olarak kalkındırmak istediklerini belirten Ahmet Sami Ceylan, 530 bin nüfusun hepsinin vekili olmak istediğini ifade etti. Sandıktan çıkana herkesin razı olduğunu ancak önemli olanın sonuç değil, oyun verildiği okuldan çıkınca yine sımsıkı birlik olabilmek olduğunu vurgulayan Ceylan, Diş Hastanesiyle ilgili açıklamalar olduğunda bazı çatlak sesler ortaya çıktığını bunun üzerine “Halk istemiyor mu” şeklinde bin düşünceye kapıldıklarını ve bunu öğrenmek için toplantılar düzenlediklerini kaydetti.

Yapılacak hastane ile çocukların diş eğrilikleri, çene bozuklukları gibi konularda müdahale edilebileceğini ve il dışına sevk olmayacağını belirten AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un sağlık alanında da bölgenin birincisi olmasını istediklerini dile getirdi. Vatandaşların ağaç kesilmesi yönündeki sorusunu da cevaplayan Ceylan, ağaçların kesilmeyip araçlarla taşınacağını vurguladı.

DİŞ HASTANESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Diş hekimliği fakültesinin de açıldığını ve yetişmesi durumunda öğrenci alacağını belirten Ceylan, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğu gibi Diş Hastanesi’nin de fakülte ile afiliye çalışacağını, hastaları akademisyenlerin muayene edeceğini kaydetti.

Sağlığı çok önemsediklerini belirten Ceylan, Çorum’da hastaneye başvuranların %40’ının dışarıdan geldiğini, Çorum’un artık hasta almaya başladığını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim