Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Mart ayı oturumunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne gayrimenkul tahsisine ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen yazı okundu.

Söz konusu yazıda, “Çorum merkez Gülabibey Mahallesi 892 ada, 431 nolu parseldeki Belediye’ye ait 2.356 metrekarelik kısmın Hitit Üniversitesi güney yerleşkesinde yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis veya devir edilmesi talep edilmektedir” denildi.

Konuyla ilgili söz alan CHP Belediye Meclisi Üyesi Av. Kenan Kellerbağı, “Mevcut hastanen yerinde kalıp, Hitit Üniversitesi güney kampüsüne yeni bir hastane yapılacaksa sorun yok. Ancak Bahabey’deki hastane tamamen oraya taşınacaksa bu konunun iyi bir şekilde irdelenmesi gerekir” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise Sağlık Bakanı ile yaptıkları görüşmede Bahabey’deki hastaneden çok daha büyük bir hastanenin yapılması yönünde teklif geldiğini belirterek, “Belediye olarak bu teklife yok diyemezdik. Bakanlık yer tahsisinin yapılması konusunda acele ediyor” dedi.

“BAHABEY’DEKİ HASTANENİN AKIBETİ NE OLACAK?”

CHP Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer ise Bahabey’deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbetinin ne olacağını sordu. Eski Devlet Hastanesi’nde olduğu gibi Bahçelievler’in bir sağlık merkezini daha kaybedeceğini ifade eden Biçer, konunun netleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu arazi tahsisi CHP’li üyelerin “hayır” oyuna karşın AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

BELTAŞ A.Ş.’NİN SERMAYESİ ARTIRILDI

Tüm hisseleri Belediye’ye ait olan Çorum Beltaş Enerji, Ulaşım, Eğitim, Spor ve İnşaat Hizmetleri A.Ş.’nin sermayesi arttırıldı.

Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda gündeme “ek madde” olarak getirilen sermaye artırım talebi, çeşitli tartışmalara neden oldu. CHP’li üyeler seçimlere 20 gün kala sermaye artırımını doğru bulmayarak, önümüzdeki ay işbaşına gelecek yeni meclisin karar almasını isterken, AK Partili üyeler ise ilgili maddenin biran önce oylanmasını istedi.

Buna göre 13 milyon 500 bin liralık şirket sermayesinin “makine, teçhizat ve diğer yapılacak yatırımlar” için 1.5 milyon lire artırılarak 15 milyon liraya çıkartılması ve artırılan 1.5 milyon liranın nakit sermaye olarak verilmesine ilişkin madde CHP’li üyelerin “hayır” oyuna karşılık AK Partili üyelerin “evet” oylarıyla kabul edildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim