Belediye Meclisi’nin toplantısında Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’yle ilgili İmar Komisyonu’ndan gelen plan değişikliği görüşüldü.

Plana göre, 1200 metrekarelik bir alanda sağlık hizmetinin verildiği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 3 bin metrekarelik bir alana oturtulacak. Bu da binanın çevresindeki ağaçların kesilmesi anlamına geliyor.

Söz konusu karara itiraz eden CHP’li Belediye Meclisi üyeleri, 3 bin metrekarelik bir hastane inşaatının o bölgedeki yeşil dokuyu büyük oranda bitireceğini belirterek, “Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi şuan atıl vaziyette bulunan eski devlet hastanesine taşınsın. Mevcut yeri de yeşil alan ve park olarak Çorum halkının hizmetine sunulsun” dediler.

Yapılan oylamaya CHP’li üyelerin yanısıra AK Parti’den de Abdullah Gözübüyük’lü “hayır” derken, AK Partili üyeler ise “evet” dedi.

TAM DONANIMLI AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ YAPILACAK

Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz yetkililer, mevcut hastanenin yıkılarak yerine modern bir diş hastanesi inşa edileceğini belirtirken, bu alanın beton yığınıyla doldurulmayacağını, yeşil alanın kesinlikle korunacağını söylediler.

Miadını doldurmuş ağaçların ise kesileceğini belirten yetkililer, hastanenin altına ise otopark yapılacağının bilgisini verdiler.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim