Rektör Alkan, günümüz dünyasında yetişmiş insan gücünün önemine vurgu yaptığı konuşmasında, bu süreçte üniversitelere büyük görevler düştüğünü kaydetti.
Son dönemlerde ülkemizde “Millîleşme” adına büyük atılımlar yaşandığına dikkat çeken Alkan, yaşanan değişim ve dönüşüm sürecinin sadece ülkemizi değil; eski Osmanlı toprakları ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere tüm Müslüman Türk dünyasını yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, “Bu hamleleri yakından izleyen dış güçler çeşitli olaylar çıkartarak millîleşme sürecimize zarar vermek istiyorlar.” dedi.
Ülkemizde önceki dönemlerde köy köy gezilerek “Aile Planlaması” uygulandığını anımsatan Rektör Alkan, “Bu sayede genç nüfusumuzun azalmasına sebep olarak ülkemizin gücünü zayıflatmak istediler. Ancak bu durumun önceden farkına varan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ailelerden en az 3 çocuk yapılması yönünde çeşitli tavsiyelerde bulundu. Şüphesiz ülkelerin gelişmişlik düzeyinin artmasında genç nüfus önemli bir paya sahiptir.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim