TSO Meclis Toplantısı’nda siyasetin memlekete hizmet etmek için bir araç olduğunu ve bunu en iyi şekilde yerine getirmek gerektiğine inandığını söyleyen Dinçer Solmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü hatırlattı.
7 Haziran’da Çorum’u temsil edecek 4 değerli kişinin seçileceğini belirterek bu kişilerin bağımsız olmayacağını ancak özelde Çorumlu olacaklarını hatırlatan Solmaz, “Bu bağlamda Çorum’u temsil edecek milletvekilleri birlikte düşünüp, birlikte hareket etmelidir. Bütçeleri tabiki iktidar partisi belirler ve dağıtır. Ama bizi temsil edecek kişilerin de birlikte hareket ederek ilimiz adına daha fazla yatırım almasını sağlaması gerekir. Çorum Milletvekilliği lobisi mutlaka oluşturulmalıdır. Böyle bir olay Çorum’a da çok şeyler katabilir. Yatırımların yerinde ve zamanında koordinesi gerekir. Yatırımda kullanılan kaynaklar israf olmamalı ve her yatırım geleceğe yönelik yapılmalıdır” dedi.
Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından birinin hayatın her alanında güven olduğunu belirten ve CHP iktidarında bu güvenin sağlanacağını bildiren Solmaz, “Yaşanabilir, yüzü gülen, çok şükür diyebilen bir toplum yaratmak bizim hedefimizdir. Bunun için üretken bir ekonomi ve ahlaklı bir paylaşım olacaktır. Enerjisi bastırılmış Çorum kabuğunu kıracaktır. Çorum’da demiryolu ve havaalanı yatırımlarının yanında tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ayrıca kalkınmada öncelikli bölgeler sıralamamızın yükselmesi için çaba harcanmalıdır” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim