“Aziz Peygamberimiz, karanlık dünyanın sönmeyecek kandili, kurumuş vicdanların ebedi ilacı, taş kesilmiş yüreklerin bereketli vahasıdır. O’nun doğumu mübarek ve muhteşem bir nimetimiz; O’nun tebliği, O’nun vahiy sıcaklığı manevi kılavuzumuzdur. İstismar edilen barış kavramı Efendimizle gerçek manasını bulmuş, her neviden kötülük ve kötü davranış O’nunla mahkum edilmiştir. Ne mutlu bizlere ki, O’nun ümmetindeniz” diyen Agah Karapıçak, O’nun izinden yürüyüp, mirasıyla övündüklerini ve buna layık olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Karapıçak, “Efendimiz, Allah’ın izni ve emriyle; yalanı reddetmiş, riyaya yüz çevirmiş, münafıklığı dışlamış, haram ve haksızlığı ateşe vermiştir. Sözleri kurtuluşa davettir, üslubu muhabbete davetiyedir, hayatı hepimize örnek, tüm insanlığa umut kapısıdır.

Ahlaksızlıklara ve adaletsizliklere karşı mücadele verdiğimiz şu günlerde Efendimizin emanetlerini hakkıyla yaşamak daha da önem kazanmıştır. Din sömürüsü yapan ve dinle kandıran günahkarlar, aldatmaya, kandırmaya din dairesinden kılıf bulmaya çalışan şeytani emeller mutlaka kaybedecektir.

Efendimiz; hidayetin şafağıdır, hikmetin güneşidir, kemale ermenin, kendini bilmenin, kalple dil arasındaki tutarlılığın özüdür. O’nun ulvi ismini çıkarlarına alet edenler, şiddeti, zulmü, hırsızlığı kabullendirmeye kalkışanlar iki dünyalarını da zelil edenlerdir. Efendimiz, iman dünyamızın rehberi, var oluşumuzun sırrına vakıf olmuş Allah sevgilisidir.

Türk-İslam aleminin içinde bulunduğu zor durumlardan çıkış yolu, Hz. Peygamber’i olması gerektiği gibi tanımak ve tanıtmaktan, anlamak ve anlatmaktan geçmektedir. Muhtaç olduğumuz çarenin, ihtiyacını duyduğumuz iyi halin Efendimiz’in manevi öğüt ve davranışlarında saklı olduğuna inanıyoruz. Rabb'im bizleri doğru yoldan ayırmasın. Yanlışa düşmüş, yozlaşmış ve manen tükenmiş cehennem ehli arasına koymasın. Gönlü ve vicdanı temiz Milletimizin ülke ve milletine sahip çıkma hedefinde bir ve beraber olması dileğiyle, Türk - İslam aleminin Mevlit Kandilini dualarla birlikte kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim