Vali Mustafa Çiftçi, İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Ömer Sobacı, Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, Müftülük çalışanları, Çorum’da görev yapan imam hatipler ve davetlilerin katıldığı program İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun konuşması ile başladı. Bu tür programları desteklediklerini belirten Pamuklu, katılımcılara teşekkür etti. Programda daha sonra Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Erçen Diken, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur ve Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, sigaranın zararları, bağımlılık ve dini hükümleri ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

HER CAMİ YEŞİLAY ŞUBESİ OLSUN

Din görevlilerinin toplumda rol model olduğunu anlatan Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, her caminin bir YEŞİLAY Şubesi, her din görevlisinin de bir YEŞİLAY gönüllüsü olması gerektiğini belirtti. Bir projeleri bulunduğunu söyleyen Türker, Yeşil Bayraklı cami projesi kapsamında sigara içmeyen personeli bulunan ve sigarayla mücadele eğitimi alan din görevlileri bulunan camilere yeşil bayrak vermek istediklerini ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Çiftçi ise din görevlisi olmanın güzel bir meslek olduğunu, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini ve din görevlilerinin her zaman kendini geliştirerek herkese örnek olmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim