19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda Cumartesi günü başlayan ve açılışına Vali Ahmet Kara’nın da katıldığı seminer iki gün sürdü.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Âşık, Çorum Merkez ve 13 ilçede görev yapan din görevlilerinin cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmeleri amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Seminerlerin ilk günkü bölümünde ilk olarak Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin tarafından “Din Hizmetleri ve Etkili İletişim ve Din Görevlilerinin Eğitim-Öğretim Faaliyetleri” başlıklı bir sunum yapıldı. Kurumsal ve Halkla İlişkiler Uzmanı Zafer Hekimoğlu’nun “Temsil Bilinci ve Protokol Bilgileri” konulu seminerinin ardından Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban Karaköse katılımcıları “Dini Danışma ve Rehberlik” konularında bilgilendirdi.
Etkinliğin Pazar günü gerçekleştirilen oturumlarında ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç ile Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz katılımcılarla birlikte oldu.
Genel Müdür Nazif Yılmaz ve Müftü Mehmet Âşık tarafından din görevlilerine katılım belgelerinin dağıtılmasıyla etkinlik sona erdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim