Ensar Vakfı Şube Başkanı Kavuncu, ahlâklı bir toplumun yolunun ahlâklı bireylerden geçtiğini belirterek, “Devletini, milletini seven her durum ve şartta koruyan, benimsediği yaşam felsefesinde adalet, sevgi, saygı, kardeşlik duygularını barındıran, başkasının haklarına saygı gösteren ve gerektiğinde koruyan bir nesil istiyorsak, Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeliyiz.” dedi.

Kavuncu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Milli ve Manevi değerlerimize dönmenin küllerimizden yeniden doğmanın yolu, dinini seven peygamberini seven bir nesille mümkün olacaktır. Dinimize medeniyetimize birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize sahip çıkacak bir nesil için; Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçiminde 24 Şubat son gündür.

Bugün; okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayallerini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşabiliriz. Diğer taraftan toplumun kodları ile oynamanın, dinî değerleri belli bir alana hapsetmenin zirve noktası olan 28 Şubat’ın yarattığı tahribatı ve travmayı ortadan kaldırmak istiyorsak da bunu yapmak zorundayız.

Velilerimiz, geleceğimizin teminatı genç nesillerimiz adına; Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorlar; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş olmaktadırlar. Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Unutmayalım ki geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim