Yaklaşık 300 din görevlisinin katıldığı eğitim; Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi’nde görev yapan Ebe Hayriye Bükme, Psikolog Binnur Karagöz, Ebe Ayşe Eker, Hemşire Emine Kılıç, Hemşire Sacide Çiçek ve Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürlüğü personeli Hemşire Medine Keskin ile Şube Müdürü Dr.Hüseyin Moray tarafından İl Müftülük Binası Toplantı Salonu’nda verildi.
Eğitimde; Kanser Birimi tarafından ''Kanser nedir? Belirtileri nelerdir? Kanserden nasıl korunabiliriz? Kanser taramaları ve Önemi'' Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından; “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele, İntihar Davranışı ve İntiharın Önlenmesi”. Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından; “Evlilik Öncesi Danışmanlık, Aile Hekimliğine Düzenli Kontroller, İşitme Tarama Testi, Görme Tarama Testi, Fenilketonüri (topuk kanı), GKD (Gelişimsel Kalça Displazisi), Talasemi Kan Hastalıkları, Anne Sütünün Faydaları, Bebek Beslenmesi, Demir ve D Vitamini’nin Bebekler İçin Önemi, Ev Kazaları, Ergen Sağlığı Gelişimi, Ergene Karşı Davranışlar ve Tutum”, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şubesi tarafından; “Verem hastalığı ve bulaşma yolları ile belirtileri, tanısı, tedavisi hakkında bilgi verildi. Hastaların yakınlarının yapması gerekenler ile hastalıktan korunma yolları anlatıldı.
KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) Hastalığı hakkında bilgi notunun da dağıtıldığı eğitim, din görevlilerinin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim