“Adalet” pankartı açılarak gerçekleştirilen nöbetlere, her geçen gün katılımın giderek arttığı dikkat çekerken, dünkü nöbete ise çam ağacına asılan dilek kâğıtları damgasını vurdu.

Adalet nöbetlerinin CHP İl Binası önünde 12.30 ile 14.30 saatleri arasında sürdürülen ilk etabına CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Merkez İlçe Sekreteri Saadet Aydoğdu, Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Nazik Bulut ile partili kadın üyeler katıldı.

Eski Cumartesi Pazar yerindeki Hünkâr Hacı Bektaşi Veli Parkı’nda gerçekleştirilen Adalet Nöbetleri de giderek renkleniyor.

Çeşitli siyasi parti ve grupların da destek verdiği ve 17.30 ile 19.30 saatleri arasında Hünkar Hacı Bektaşi Veli Parkı’nda gerçekleştirilen adalet nöbetlerinin bugünkü etabında yeni bir eyleme daha imza atıldı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan’ın, “Buradan 15 gündür yollarda adalet arayışını sürdüren Genel Başkanımıza selam olsun” sözleriyle başlayan nöbette ilk olarak, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine 19 Haziran tarihinde başlatılan 2 dakika durarak “Adaleti Düşünme” eylemi gerçekleştirildi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan’ın konuşması ile başlayan adalet nöbetine İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, CHP Merkez İlçe Sekreteri Saadet Aydoğdu, CHP Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Nazik Bulut, CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bulut, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Eke, Tüm Bel Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet ile partili gençler, kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADINLARDAN 'DİLEK' AĞACI

Bayram nedeniyle 30 dakika ile sınırlandırılan adalet nöbetleri Çarşamba gününden itibaren normal akışına dönerken, yeni alternatifler ile de ilgi görmeye başladı.

Sessiz Eylem ile süren adalet nöbetlerinin dünkü etabı farklı bir adalet arayışına da sahne oldu.

CHP Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Nazik Bulut tarafından eylem noktasının yanında bulunan çam ağacına, çeşitli adalet taleplerini içeren küçük kâğıtlar asılması ile ağaç bir anda birçok dileğin yazılı olduğu kâğıtlar ile doldu.

Özellikle kadın eylemcilerin mesaj yazmakta yarışa girmeleri hayli dikkat çekerken, dilek ağacına asılan kâğıtlarda; çocuğunun üniversiteyi kazanmasından tutun da, Çorum olaylarının protestosuna, zeytin ağaçlarının kesilmek istenilmesinden, Semih ve Nuriye’ye adalete kadar birçok ilginç mesaj yer alıyordu.

İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek ile Merkez İlçe Sekreteri Saadet Aydoğdu ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke de 'adalet' içeren dileklerini asarak eyleme destek verdi.

Saat 19.00’a kadar devam eden adalet nöbeti, müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim