Yazar Ahmet Turgut, dün saat 13.30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda “İrfani Geleneğimizde Kalp” konulu konferans ile Çorumlularla bir araya geldi. Konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yazar Ahmet Turgut konferansında İslam dininin kalbi merkeze konumlandıran ve onu manevi, ilmi, fikri, vicdani ve ahlaki değerlerin kesiştiği ortak payda kabul eden anlayışı, düşünce akımını anlattı.

Kalbin Arapça yürek ve gönlün ise Türkçe iki kelime olduğunu belirten Turgut, kalp denildiğinde akla kan pompalayan bir organ gelirken yürek denildiğinde cesaret, gönül denildiğinde ise duygular akla geldiğini anlattı.

Hz. Muhammed (SAV)’in “Dil, kalbin tercümanıdır” dediğini ifade eden Turgut, aynı ilkenin kişilik ve kimlik inşasındaki etkisine dikkat çeken Hz. Ali’nin (kv) ise; “Her insan konuştuğu dilin evladıdır” dediğini ifade etti. Şuurun dilde başlayıp, kalbe indiğini anlatan Ahmet Turgut, dilin temizlenmeden kalbin de arınamayacağını kaydetti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim