Bahçeşehir Koleji Edebiyat öğretmeni Özgen Bıyıkoğlu, 26 Eylül Dil Bayramı kapsamında öğrencileriyle birlikte yaptığı ziyarette, dil alanında yaptıkları etkin ve kapsamlı çalışmalarından dolayı TDED Şube Başkanı Candan’a teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Candan, ülkemizde dil bayramı olarak kutlanan iki bayram olduğunu belirterek bunlardan birinin Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçeyi resmi dil olarak kabul ettiği tarih, ikincisinin ise 26 Ekim 1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde dil heyetinin toplanma tarihi olduğunu söyledi.

8 yıldan beri Çorum’da okuma, yazma ve kültürel faaliyetler alanında önemli işlere imza attıklarını ifade eden TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, “Dil, bir milletin kimliğidir. Bir milleti millet yapan değerlerin başında dil gelir. Dilin kaybedilmesi özün kaybedilmesi demektir. Orta Asya’dan beri farklı dini inançlara inandık, farklı coğrafyalarda yaşadık ama benliğimizi, kimliğimizi kaybetmedik. Macarlar ve Bulgarlar da Türk ama bugün dillerini kaybettikleri için benliklerini de kaybetmiş vaziyetteler. Bundan sonra tekrardan Türkçe öğrenelim, özümüze dönelim gibi bir süreç onlar için imkansız. Bu sebepten dolayı dilimizi korumamız ve ona sahip çıkmamız bizim için hayati bir önem arz ediyor” dedi.

TDED Şube Başkanı Candan, dile değer veren öğretmen ve öğrencileri görmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyerek Bahçeşehir Koleji öğretmen ve öğrencilerine anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Öğrenciler de Candan’a günün anısına üzerinde “Türkçem Benim Ses Bayrağım” yazılı tişört hediye etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim