Bu yolla, hem oradaki mülk sahipleri kazanacaklar, hem de kentin bu merkezi bölgesinde bir cazibe ve modern yerleşim alanı oluşacak, tüm çevreyi de dönüştürebilecekti. İnşaat kalitesi de çok daha yükselmiş olacaktı. Kuşkusuz, altyapının bu yoğunlaşmanın yükünü taşıyacak şekilde yenilenmesi de gerekecekti.
Gazi Caddesi’nde ünlü bir fast-food markası için üç katlı, ahşap bir binanın tamir ve tadilatına başlanmıştı. Caddeye çekilen perdenin arkasında, binanın tamamen yıkılarak çelik kolonlar üzerinde yeniden yükseltildiğini tüm Çorumlular gördü. Yoğun şikayetler oldu, sert tepkiler gündeme geldi.
O zaman da biz, “Çorum’un ancak markalarla büyüyebileceği” görüşümüzü dile getirdik, hiç kimseye zararı olmayan bu işleme toleransla yaklaşılması gerektiğini, tek şartın, “benzer durumlarda aynı toleransın, adil biçimde başkalarına da gösterilmesi” olduğunu yazdık. Geçenlerde bir hemşehrimiz anlattı: “Çorum’da şu iki markadan biri var mı?” diye sorulmuş. “Evet biri var” denilince, “Hah o zaman Çorum kent hüviyeti kazanmış” karşılığı verilmiş. İşte o marka, sözünü ettiğimiz marka.
Geçmişte, Anitta Otel’in imar durumu görüşülürken, Belediye Meclisi, benzer her yatırıma aynı şansın tanınması koşuluyla 13 kat kararı verdiğinde, tüm Çorum bu kararı alkışladı. Çünkü, Çorum’un büyümesi, modern bir kent olması adına “doğru” bir karardı. Şimdi de Anitta, Çorum’un adeta “gurur anıtı”…
Çevreyolu’nda, “5 yıldızlı otel kalitesinde” yapımı öngörülen yurt binası ile ilgili olarak da, Belediye Meclisi geçen hafta, Ak Partili üyelerin oylarıyla 13 kat kararı çıkardı. Başkan Külcü de, kamuya hizmet niteliğindeki tüm yatırımlar için benzer esnekliği gösterme konusunda “açık çek” verdi.
Bu konuda doğru olan yapılmıştır ve Başkan Muzaffer Külcü, inandığı doğrultuda “dik durmuştur”.
ÇORUM HABER’in yaklaşımı, her zaman olduğu gibi, Çorum’un büyümesinden, kalkınmasından, modernleşmesinden yana, son derece net ve açıktır.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim