3 aylık uzun yaz tatili boyunca öğrencilerin mümkün olduğunca cep telefonu ve tablet gibi dijital cihazlar ile internet ortamından uzak durmalarını tavsiye eden Adem Saçan, onların daha çok kitap okumalarını istedi.
Adem Saçan, gençlerin gelişen teknolojiyle beraber cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazlara yoğun ilgi gösterdiklerini anımsatarak, “Öyle ki gençlerimiz zamanlarının neredeyse tamamını dijital cihazlar ve internet ortamında geçiriyorlar. Bu durum onları sosyal çevreden uzaklaştırırken, ileride ciddi problemler doğurabilecek dijital bir bağımlılığa da sürüklüyor. İşte bu noktada ebeveynlere önemli görevler düşüyor. Anne-babalar, çocuklarının zamanlarını daha verimli bir şekilde değerlendirmeleri konusunda yapıcı uyarılarda bulunarak, onları daha çok sportif ve kültürel etkinliklere yönlendirebilirler. Özellikle kitap okuma gibi daha yararlı alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olabilirler.” diye konuştu.
Yaz tatili dönemlerinde velilerin çocuklarına en çok bisiklet hediye ettiklerine dikkat çeken Vali Vekili Saçan, “Çocuklara bisiklet verildikten sonra velilerimizin çok dikkatli olması lâzım. Onları kontrolsüz bir biçimde sokaklara salmak, araç trafiğinin yoğun olduğu yollarda çocuklarımızı tek başına bırakmak, acı sonuçlar doğurabilir. Bu bakımdan tüm velilerimizin hassas davranmalarını rica ediyorum.” şeklinde uyarıda bulundu.
Vali Vekili Adem Saçan karne dağıtımının ardından diğer protokol üyeleriyle birlikte Okul Müdürü Haydar Deveci’nin odasına geçerek burada Okul Şeref Defteri’ni imzaladı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim