Sobacılar Arastasında gerçekleştirilen duaya AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çilingir, Sobacı ve Tenekeciler Odası Başkanı Halil Taşkaldıran, ÇESOB Başkan Vekili, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yetim ile çok sayıda esnaf katıldı.
Dua öncesi konuşan Oda Başkanı Halil Taşkaldıran, her bayram gerçekleştirdikleri duaya katılan protokol üyelerine teşekkür ettiğini belirtti.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise konuşmasında duaya katılan Ahmet Sami Ceylan'ın AK Parti İl Başkanlığı döneminde, gerekse milletvekili adaylığı sürecinde esnaf ve sanatkarı hiç yalnız bırakmadığını ifade etti.
Ceylan'ı gelecek bayramda milletvekili olarak görmek istediklerini dile getiren Yalçın Kılıç, Çorum'un sorunlarının çözümü konusunda hep beraber hareket etmek istediklerini kaydetti. Konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kılıç, "Düşmanlarımız, dış mihraklar Türkiye'nin etrafını sarmış durumda. Bu dönemde şiddetle birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Bu birlikteliği de manevi değerlerimize sahip çıkarak yapabiliriz” diye konuştu.
Duaya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de Arife duasının Ahilik geleneğinin bir parçası olduğunu ve esnafın birlik ve beraberliğini devam ettirmek açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Türkiye’nin İslam aleminin lideri konumunda olduğunu belirten Gül, ülke içi ve dışında devletin temellerine dinamit koymak isteyenlerin bulunduğunu ve bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi. Zeki Gül, bayramların birlik ve beraberliği güçlendiren, sevgi ve dayanışmanın artığı günler olduğuna dikkati çekerek, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin bozulmadan, daha da güçlenerek devamını diledi.
Sobacılar Arastasındaki Arife Duasında konuşan AKP Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan da Çorum'da doğup büyüdüğünü, burada yaşadığını, milletvekili seçildikten sonra da burada yaşayacağını söyledi. Çorum sevdalısı olduklarını ifade eden Ahmet Sami Ceylan, herkesi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet etti. Ceylan, terör belasının önümüzdeki günlerde ülkemizin sorunu olmaktan çıkacağını dile getirerek, terörün kökü kazınana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim