Ziyarette İstanbul Vezneciler’de yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulunan Aras, terörün kendi kazdığı çukurda yok olacağını ifade etti.
İstanbul Vezneciler’de, çevik kuvvet otobüslerinin geçişi sırasında bomba yüklü aracın teröristler tarafından patlatıldığını belirten Aras, bu kanlı saldırı sonucunda 7’si polis 4’ü sivil olmak üzere 11 vatandaşın şehit olduğunu 3’ü ağır, 36 vatandaşın ise yaralandığını söyledi.
Milli birliği ve dirliği bozmaya, kardeşlik bağlarını koparmaya, huzura gölge düşürmeye, insanları birbirine düşman etmeye hiçbir mihrak ve mahfilin gücü ve nefesinin yetmeyeceğini söyleyen Mehmet Akif Aras, İstanbul’u kana bulayan eli kanlı alçakların, emir aldıkları arsızların, Türkiye’yi istikrarsızlığa, kaosa ve karmaşaya gömmek isteyen kansızların hesabının görülmesi gerektiğini kaydetti.
AKP hükümetinin hiçbir bahanesinin kalmadığını dile getiren Aras, “Başkanlıkla oyalananların aklını başına alması, üzerimizde oynanan oyunları bozması şarttır. Önümüzdeki süreçte, siyasetin ahlaki bir temele dayanacağı, ucuz siyaset tacirlerinin artık Türk milletini aldatma imkânı bulamayacağı yeni ve milli bir anlayışın hâkim kılınması temennimizdir.
Bayatlamış oyunlarla, küflenmiş projelerle Türkiye’nin bölüneceğini, içine kapanıp kardeş kavgasına düşeceğini düşünen sefiller, sefirler ve şekavet yuvaları hüsran duvarına başlarını çok yakında çarpacaklardır.
Türk milleti bu zor günleri imanın gücüyle aşacak, milli birlik ve kardeşliğe duyduğu bağlılıkla tarihsel hak ve hukukunu hiçbir mihraka çiğnetmeyecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısıdır.
Devletimizin tüm imkanlarıyla bu ihanet ateşini söndürmesini bekliyoruz. Bu hain saldırıda şehit olan emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah(c.c.)’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve milletimize baş sağlığı diliyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim