Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında 2016-2017 yıllarına ait talepleri hakkında bilgi verdi.
Memur-Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık 2.5 milyon üye, Sağlık-Sen olarak ise 500 bin üye ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanının çalışma koşulları ve hakları için, önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacaklarını belirten Saatcı, aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanmasını dilediklerini ifade etti.
Yaşatmak için savaş verdikleri bir alanda sağlık çalışanlarının hayatını tehdit eden yüzlerce risk altında iş yapmaya çalıştıklarını belirten Ahmet Saatcı, Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psikososyal tabanlı riskler nedeniyle sağlığın, en tehlikeli işler kategorisinde yer aldığını söyledi.
Terörün sağlık çalışanları ve kurumlarını vahşice hedef aldığı günler yaşandığını anlatan Saatcı, bütün bu olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletin, hem de mesleğin onuruna sahip çıkarak yerine getirdiklerini ifade etti.
Saatcı, “Devletimizden sağlıklı, huzurlu ve hakkaniyetli çalışma koşulları temin etmesini istiyoruz. Ancak maalesef ortaya konulan fedakârlığa rağmen, sergilenen bürokratik duyarsızlık sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yaralamaktadır. Umudumuzu kırmaktadır.
Toplu Sözleşme Masasına Sağlık-Sen olarak 90’ın üzerinde taleple gidiyoruz. Bu taleplerin pek çoğu yıllarca ihmal edilen sorunlara çözüm amaçlıyor.
Malumunuz üzere, kamu görevlilerinin Genel Yetkili Konfederasyonu ve temsilcisi Memur-Sen olarak, genel mali taleplerimizi geçtiğimiz gün sizlerle paylaşmıştık. Kısa bir hatırlatma yapacak olursak;
2016 yılında; birinci altı ayda %8, ikinci altı ayda %8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam+ 2015 yılı ekonomik büyüme oranının %50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı+ enflasyon farkı istiyoruz.
2017 yılında; birinci altı ayda %7, ikinci altı ayda %7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam+ 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı + enflasyon farkı istiyoruz.
Gelir Vergisi Kaynaklı Maaş Kayıplarının Telafisi; Kamu görevlilerinin yıl boyunca %15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını istiyoruz” dedi.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim