Cumartesi akşamı Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, İlçe Ocak Başkanları ve çok sayıda Ülkücü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Emre Bodur'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından Rahmi Çam, salonda bulunan katılımcılara “Ülkücü Yemini” ettirdi.

Programın açış konuşmasını yapan Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Cumhuriyet’in 7 düvele karşı kazanılan bir zafer olduğunu belirterek, bugün terör örgütleriyle mücadelede ve bölgede değişen dengelerin devletin lehine olmasında her hâl ve şartta devletin yanında olduklarını söyledi.

Cumhuriyet’in kurulduğu ilk günlerdeki gibi bugünlerde emperyalist işgalci güçlerin bu topraklar üzerinde hesap yaptığını ifade eden Muhammed Yavuz Ünlü, "Ülkemizi PKK ile bölemeyenler Ülkücü Hareket’in her zaman mesafeli durduğu FETÖ'yü 15 Temmuz'da piyasa sürdüler. Ülkemiz o gece tarihinin en büyük ihaneti ile karşı karşıya gelmiştir. Temennimiz bu örgütün tek bir üyesinin, sempatizanının dahi devlette kalmaması; darbeye katılanların en ağır cezaları almasıdır." dedi.

Türkiye'nin etrafının ateşle çevrili olduğunu dile getiren Ünlü, "Barzani denen kapıkulunun referandum yapması ihanetin zirvesidir. Türk devleti ağır ve sıkıntılı günler geçiriyor. Terör örgütleri ile mücadelede, dış politikanın etkin kılınmasında, bölgede değişen dengelerin devletimizin lehine olmasında her hal ve şartta devletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Ünlü'nün konuşmasının ardından İsmail Deli ve Faruk Çakır birer şiir okudu. Programda sahne alan Grup Fırat şarkılarıyla davetlilerden tam not aldı.

İMAL VE BOLAT’A TABLO

Daha sonra Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü ile MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı Ahmet Hattab İmal ve Çorum Ocak Teşkilatı’nda “Gönüllerin Başkanı” sıfatıyla bilinen Abdullah Bolat’a birer tablo hediye ettiler.

“Ülküde Birlik Ülkede Dirlik” programı Ülkücü camianın sevilen solisti Ali Kınık’ın konseriyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim