Tarım işçileri ve çiftçilerle istişare yapmak için çalıştıkları tarlaya giden MHP Milletvekili Adayı Sami Çam, Çorum’da tarım işçiliği yapanların düşük ücretle sigortasız çalıştıklarını söyledi.
Sorunların dile getirilmesi ve çözümü noktasında MHP İktidara geldiğinde ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çam, “ Devletin çiftçiye ve tarım işçilerine sahip çıkması gerekiyor. Devlet kendi vatandaşına değil de mültecilere maaş veriyor. Bizim ülkemizde mülteciler bizim vatandaşımızdan daha iyi yaşam standartlarında yaşıyor” dedi.
MHP Milletvekili Adayı Sami Çam, “1999,2000 yıllarında MHP’nin koalisyon olduğu dönemlerde mazot, gübre, buğdayın fiyatı ile bu gün bu üçlünün fiyatı arasında dağlar kadar fark var. 13 yıldır AKP iktidarında çiftçimiz bu kıyası yapmalıdır. 1999 yılında buğdayın , mazotun ve gübrenin fiyatı bu güne oranla artmış durumda. Biz bunun hesabını soracağız. Çiftçiyi ve tarım işçilerini mağdur edenleri baş tacı yapmayacağız. ‘Köylü milletin efendisidir’ mantığıyla hareket edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
(MHP Basın Birimi)
Editör: TE Bilisim