Devane’deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında adım atan Çorum Belediyesi, bölgede bulunan BELTAŞ A.Ş.’ye ait 2 bin 529,80 metrekare araziyi, “Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi” olarak ihaleye çıkardı.

Ancak Belediye Meclisi Salonu’nda dün saat 15:00’de gerçekleştirilen ihaleye herhangi bir katılım olmadı.

İhalenin Komisyon Başkanlığı’nı üstlenen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, saat 15:00’de son anonsa rağmen katılımcı bulunmaması üzerine ihaleyi sonlandırdı.

Turhan Candan, Devane semtindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak adına, yüzde yüz Belediye iştiraki olan BELTAŞ A.Ş’ye ait söz konusu arsaya zemin+9 kat ve 40 daire şeklinde plânlanan binanın doğrudan BELTAŞ tarafından yapılacağını bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Candan, “Bu ihaleyi düzenlerken Belediye olarak bir inşaat yaptırarak buradan gelir elde etmekten ziyade Devane bölgesindeki kentsel dönüşümü hızlandırmaktı. Görüyoruz ki söz konusu araziye inşaat yapımı için herhangi bir talipli çıkmadı. Bundan sonraki süreçte BELTAŞ şirketi bu inşaat işini doğrudan kendisi yapacak. Böylece kentsel dönüşüm konusundaki kararlılığımızı ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim