DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan başta olmak üzere Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün, Genel Sekreter Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ve bir çok ilden gelen misafirlerin katılımı ile DEVA Partisi Çorum İl Teşkilatı’nın ilk olağan kongresi gerçekleştirildi.

Anitta Otel’de düzenlenen toplantıda tüm delegelerin oyunu alan Orhan Vargeloğlu yeniden İl Başkanlığı görevine seçildi. Kongrede bir konuşma yapan Vargeloğlu Çorum’un hak ettiği yatırımları alamadığına dikkat çekti.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Vargeloğlu, “Başlattığınız bu yolda amacımız yakacak odun olmak değil tomurcuk vermek, iktidar olmaktır. Dala konan kuş, dalın sağlamlığına değil kanatlarına güvenir. Bizler açtığınız bu yolda arkamızda duran bu sessiz çığlığa güveniyor, onların sesi olmayı hedefliyoruz” dedi.

Parti çalışmaları sırasında görüştükleri vatandaşların iktidar baskısı nedeniyle kendilerine temkinli yaklaştığını anlatan Vargeloğlu, Çorum’un 2019 yılındaki 1,5 milyar dolarlık ihracatına da dikkat çekerek “İlimiz bölgenin devlete en büyük katma değer sağlayan şehridir. Ancak Çorum bu başarısına rağmen üvey evlat muamelesine tabii tutulmaktadır. Komşu illerimizin tamamında demiryolu ya da havayolu vardır. Ancak Çorum’da ne havayolu ne de demiryolu bulunmaktadır. Sadece 1990’lı yıllarda başlanmış atıl vaziyetteki bir bir havaalanı bulunmaktadır. Sadece söz verilmiş bir demiryolu var. Etrafımızda demiryolu geçmeyen hiçbir il yoktur. Merzifon Havaalanı’nı da Çorumlu sanayiciler için kullanışsızdır. Sanayici misafirlerini maalesef Çorum’da değil İstanbul’da ağırlamaktadır. Büyükşehir olmamasına rağmen ülkesi için milyar dolarlık ihracat yapan Çorum’un ne uçağı ne de treni vardır” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim