Bölgenin en büyük traktörü özelliğini taşıyan New Holland ön hidrolik oto sistemli çift çeker. 250 HP gücündeki traktör son istem otomatik vites özelliğine sahip. Ciporex uydu istemine sahip olan traktör kendi kendine insansız olarak tarla sürebiliyor.

Bölgenin en büyük traktörünü Çorumlu bir çiftçiye vermekten mutlu olduklarını ifade eden New Holland Bayii Karadeniz Ticaret Genel Müdürü Ali Rıza Ünal, 7070’in uydu aracılığı ile sürülecek alanın belirtilmesi halinde insansız olarak tarla sürebildiğini dile getirdi. Ünal, son sistemle donatılı traktörü sahibi Ali Naki Yılmaz’a vermekten gurur duyduklarını belirtti.

Ali Naki Yılmaz ise konuşmasında TKDK aracılığı ile 100 büyük başlık bir tesis yapımına başladıklarını belirterek, bu tesisin ihtiyaçlarının görülebilmesi için de bu traktörü uygun bulduklarını söyledi. Yakında soğuk süt tesisini de yapacaklarını belirten Yılmaz, “Ekipmanlarımız büyük ve güçlü bunları çalıştırabilecek güçlü bir traktöre ihtiyacımız vardı. Bu konuda New Holland Karadeniz Ticarette bize yardımcı oldu. Yardımları için teşekkür ediyorum dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim