İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2017 mali yılı teklif bütçesi görüşmelerine devam edildi.
Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Üzeyir Esenkaya ve Ünal Cevizci ile İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı, çeşitli konularda komisyonlar tarafından hazırlanan raporların okunup oylanması ile devam etti.
İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2017 mali yılı bütçesi 13 milyon 144 bin TL olarak açıklandı.
Konuyla ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi veren Destek Hizmetleri Müdürü Hüsnü Yalçınkaya, bütçe planında Valilik için teklif edilen tutarın 807 bin TL olduğunu kaydetti.
Bütçe kalemleri hakkında bilgiler veren Hüsnü Yalçınkaya, 2017 yılındaki akaryakıt ve yağ alımları için 7 milyon TL, taşıt kiralamaya 500 bin TL, taşıtların bakım ve onarımına 150 bin TL, iş makinalarının bakım ve onarımına 1 milyon 200 bin TL, elektrik alımlarına 2 milyon, sigorta giderlerine 500 bin TL tahsis edilmesini talep ettiklerini açıkladı.
Destek Hizmetleri Müdürü Yalçınkaya, bütçe sunumunun ardından Meclis üyelerinin sorularını da cevapladı.
Toplantıda ayrıca Bayat ilçesine bağlı Beydili, Derekutuğun, Falı, Sağpazar ve Tepekutuğun köylerine ait yerleşik alan ve civarı sınır tespitleri görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim