“Cunta gölgesinde çıkarılan kıyafet yönetmeliğinin toptan kaldırılmasını istiyoruz.” diyen Bıçak tek tip öğretmen profilinin eğitim psikolojisiyle ve pedagojik anlayışla uyuşmayacağını, eğitim ve bilimin özgür ortamlarda, özgür bireylerin kafalarında yeşerebileceğini dile getirdi. Eğitimde bireylerin giyim kuşamlarıyla değil, kafalarının içinin bilgiyle, kültürle ne kadar doldurulduğuyla ilgilenilmesi gerektiğini anlatan Bıçak, “Çalışanların ne giyeceklerine karar vermek ve dayatmak statükonun tezahürüdür. Memurlara kravat, ceket, gömlek ve önlük gibi giysileri zorla dayatmak, etek boyunu, saç sakal, bıyıkları ölçmek demokrasiyle ve özgürlüklerle bağdaştırılamaz.
Kadın çalışanların başörtülü olarak çalışma haklarının hukuki güvenceye kavuşturulması için başlatılan imza kampanyasına sendika olarak 30 bin imza ile destekte bulunduk. Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne karşı başlatılan sivil itaatsizlik eylemlerini en başından beri destekledik. Başörtüsü sorunu çözüme kavuşturulmuş olsa da cunta gölgesinde çıkarılan yönetmelikteki kadın ve erkek çalışanlar için kısıtlama ve yasaklar devam etmektedir. Demokrat eğitimcilerin, bağımsız sendikacılığın çatı örgütü DES olarak darbe mirası kılık kıyafet yönetmeliğinin tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Erkek ve kadın çalışan ayrımı gözetmeksizin herkes için kıyafet özgürlüğü, herkes için demokrasi istiyoruz” dedi.
Sendika genel yönetim kurulu tarafından Serbest Kıyafet Eylemi kararının yenilendiğini anlatan Bıçak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadın ve erkek personelin kılık kıyafetine dair tüm kısıtlayıcı unsurlar kaldırılıncaya kadar eylemin kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim