Erbakan Vakfı Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Derya Çeten, 2 Ekim Kudüs’ün Fethi’nin yıldönümü kutladı.

Coğrafyaların en mazlumunun Kudüs olduğunu belirten Erbakan Vakfı Kadın Kolları Başkanı Derya Çeten, 831 yıl önce Şark’ın Sultanı Selahaddin Eyyübi tarafından barış yurdu haline dönüşen bu bereketli ve kutsal toprakların günümüzde kan ve gözyaşı içinde esarete mahkum edildiğini hatırlattı.

Kudüs’ün Müslümanların gerçekleştirdiği her fetihle rahat bir nefes aldığını da dile getiren Çeten açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kudüs, zulmün zirve yaptığı dönemde Selahaddin Eyyûb’inin fethi ile birlik ve beraberlik ruhu içinde sabırla gerçekleştirdiği bir hakkı üstün tutma ve adaleti tesis etme hareketiydi. Zulmün ortasında dört tarafı zalimlerle çevrelenen, davası özgürlük ve şehitlik olan Kudüs halkı ve bu kutsal beldeye gönlünü vermiş tüm ümmet, zilletten izzete, karanlıktan aydınlığa ulaşmak için büyük bir fetih ve bu fethin Fatih’ini bekliyor...

Zafer yakındır ve zafer inananlarındır. Bu duygularla 2 Ekim Kudüs'ün Fethinin yıldönümünü kutluyor ve  yeni fetihlere kapı açmasını Yüce Allah'tan diliyoruz”

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim