Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Çorum Şubesi tarafından düzenlenen “Devlet Destek ve Hibeleri” konulu seminer Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

STK temsilcileri ve dernek üyelerinin de katıldığı seminerin açış konuşmasını yapan TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, 2005 yılında 12 KOBİ’yle kurulan derneğin şubesini Çorum’da 2010 yılında açtıklarını ve yapılanma için çok çalıştıklarını dile getirdi. 52 ilde şubelerinin bulunduğunu anlatan Kılıç, kendileri gibi düşünen ve ticaret yapabildikleri 13 bir civarında üyelerinin bulunduğunu vurguladı. Yurtdışında 40’ın üzerinde temsilci ve şubelerinin bulunduğunu söyleyen Abdurrahman Kılıç, inan ayrımı yapmadan herkese yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı.

Farklı mozaiklerin bir araya geldiği bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Kılıç, Çorum’da 84 işadamının üyeleri olduğunu kaydetti. Üyelerin ve sektöre bağlı sorunların daha iyi iletilebilmesi için devletle aralarını iyi tuttuklarını vurgulayan Kılıç, “KOBİ’ler ekonomide önemli bir yere sahip. İhracatın %60’ı KOBİ’lerden oluşmakta. Biz KOBİ’lerin temsilcisiyiz. Yapılanmamız sayesinde rahat ve güvenli ticaret yapabiliyoruz. Bizimle arkadaş olan yoldaş olur, yoldaş olan menzile ulaşır” dedi.(Erkan BAYATLI)

Yapılan konuşmanın ardından TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman, Nuras Yönetim ve Danışmanlıktan Devlet Hibeleri Uzmanı Caner Karadağ ve Muammer Eruz tarafından üyelere devlet desteği ve hibeler konusunda bilgiler verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim