Hünkâr Hacı Bektaş Veli Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan EMEP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Özünel, “İdamlarının 47.yılında Denizleri anmak ve yaşatmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Denizleri sadece anmak değil onları var eden mücadele koşullarını anlayarak bugüne taşımak gerekir. Mayıslar mücadeleyi ilerletme günü, Denizlerin mücadelesi, tam bağımsızlık demokrasi ve sosyalizm mücadelesidir.

Bizler de bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesini sürdürüyoruz. Onların mücadele bayrağını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz. Denizlerin mücadeleleri aynı zamanda emperyalizme karşı mücadele anlamına gelir. Sömürünün ve savaşın olmadığı bir ülke ve dünya isteyen tüm emekçilerin ve gençlerin alanlarda olması gerekir” dedi.

Denizlerin darağacına çıktığı 6 Mayıs’ın 47’inci yıldönümünde emperyalist savaş örgütü NATO'nun Genel Sekreteri Jens Stontelher’in Türkiye'ye geldiğini kaydeden Özünel, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Emperyalistlerle olan ilişkilerin tasfiye edilmesi, NATO'dan çıkılması, üslerin kapatılması, ülke kaynakları üzerinde tam bağımsızlık sağlanması için Denizlerden aldığımız bağımsızlık mücadelesini sürdüreceğiz.

Bugün Türkiye'de AKP dâhil birçok siyasi parti ve oluşum, gençliği antiemperyalist söylemlerle yanına çekmeye çalışmaktadır; ama bu ne kadar gerçekçi? Bugün AKP’nin antiemperyalist bir çizgisi olduğunu iddia etmesi, ABD ve Avrupa ülkelerinin karşısında olduğunu sık sık dile getirmesi; ne kadar gerçekçi? Gerçek antiemperyalizmi Denizlerin mirasının içinde aramak gerekir.

AKP'nin emperyalist savaşlara paylaşımlara ortak olmak için çabalayıp yayılmacı bir politika izleyip antiemperyalist olduğu iddia edilemez. Antiemperyalizm bugün Ortadoğu'da, Suriye'de savaşa karşı olmaktır.

Bugün Denizlere sahip çıkmak, halkların kardeşliğini savunmak, işçi ve emekçilerin lehine bir çözümden yana olmaktır. Bağımsızlık demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde

Denizlerin ideallerini yaşatmaya söz veriyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim