Anma etkinliğine EMEP, HDP, ÖDP, Halkevleri, Haziran Hareketi, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri temsilcileri, CHP İl Başkan Yardımcısı Sedat Genç, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ile gençler katıldı.

Saat 18.00'da bir araya gelen Emek Gençliği üyeleri, ellerinde pankartlar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın fotoğraflarıyla basın açıklaması yaptı.

Grup, “Yusuf, Hüseyin, Deniz, sürüyor sürecek mücadeleniz”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi” ve “Tam Bağımsız Türkiye” sloganları attı.

“ONLARA VERDİĞİMİZ SÖZÜ HATIRLAMAK İÇİN BURADAYIZ”

Anma etkinliği Deniz Gezmiş ve arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Emek Gençliği adına konuşan Ali Onur Korkmaz, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972’de bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele ettikleri için katledildiler. O zamanlar iktidardakiler mücadele eden gençlerin en önünde yürüyenlerini öldürdükleri zaman, geride kalanların korkuya kapılacaklarını, geri çekileceklerini düşünüyordu. Ama Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in isimleri nesillerdir doğan çocuklara madalya oldu. 46. yıldır onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükseldi ve yükseliyor.

Bugün Türkiye kapitalistleri ve onların temsilcisi AKP Hükümeti iktidarını tek adam ve tek parti rejimi üzerinden inşa ediyor. Emperyalist politikalar Orta Doğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ederken, Ortadoğu’nun dört bir yanında patlayan bombalar halklara ölüm getiriyor. Savaş çığırtkanlığı dünyanın bir çok yerinde emperyalistler ve onların temsilcileri tarafından devam ediyor.

İlan ettikleri OHAL ile çıkarılan KHK’ler ile Türkiye işçi sınıfının ve gençliğinin mücadelesinin önüne geçmek, ülkeyi kendi çıkarlarına göre yönetmek istiyorlar.

Bizler Denizleri anmak için burada değiliz. Onlara verdiğimiz sözü hatırlamak için buradayız. Onları katleden düzenle hesaplaşmaya dair verdiğimiz sözü hatırlamak, onları öldürdüklerini sananlara bir cevap vermek için buradayız.

Buradan bir kez daha söylüyoruz; onların boynuna geçen idam ipini bu düzenin boynuna geçirinceye dek mücadelemiz devam edecek.

Örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam ediyoruz, edeceğiz” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül de, “Denizleri asanların adı anılmıyor. Hiçbir yerde yok. Ama bugün yüz binlerce gencimizin adı Deniz, Yusuf ve Hüseyin’dir. Onlar üç kişiydiler. Ama o Denizler okyanusa açıldı, çığ gibi büyüdü. Bizler de Onların açtığı yolda mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.” diye konuştu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim