Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programına konuk oldu.

Radyo Genel Yayın Yönetmeni Meltem Danışman Çınar’ın hazırlayıp sunduğu programda Yıldırım, ceviz diyarı Oğuzlarla ilgili soruları yanıtladı.

Obruk barajının Çorum ve bölge halkı için huzurlu bir vakit geçirebilme mekanı olmasının yanı sıra su sporları ve adrenalin tutkunlarına fırsat sunduğunu dile getiren Yıldırım, ‘Denizi olmayan bir şehirde tekne turu yapma imkanı sunuyoruz. Yamaç paraşütü sporu için eşsiz bir mekana sahibiz. Karadeniz yaylalarını aratmayan birbirinden güzel yaylaları, doğal dokusunu koruyan tuğla evleri ile bölgemizde birçok güzelliği bir arada barındıran huzur dolu şirin bir ilçeyiz’ dedi.

AHLATCI’NIN DESTEĞİ İLE…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a gelişinde verdiği söz üzerine, ilk önce 3 bin nüfuslu şirin turizm beldesinin doğalgaza kavuşturulduğunu belirten Başkan Yıldırım, “İlçe halkımız birinci etapta mahallemizin birinde doğalgazla tanıştı. Şimdi ikinci ve üçüncü etap çalışmalar devam ediyor. Bu hizmet Çorum’un gururu Sayın Ahmet Ahlatcı beyin destekleri ile tamamlanıyor. İlçe halkım adına buradan şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İçme ve sulama suyu hatlarını yenileyerek bu sorunu ortadan kaldırdıklarını, yaylalara ulaşımı kolaylaştıracak yollar açtıklarını ifade eden Muzaffer Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı’nın ilçe ziyareti esnasında verdiği söz üzerine ‘Gençlik Merkezi’ projesinin protokolünü imzaladıklarını, önümüzdeki hafta ihalesinin yapılacağını ve yıl sonuna kadar hizmete açılacağını bildirdi.

HANIMELİ PAZARI AÇILDI

“Altınkoz Tesisleri karşısında ilçe kadınlarımızın hazırladıkları ceviz reçelinden erişteye, kuşburnuya kadar birçok doğal ürünlerin yer aldığı ‘Hanımeli

Pazarı’nı açtık” diyen Başkan Yıldırım, “GES projemizi bu hafta ihale ediyoruz. TOKİ projemiz ve Millet Bahçemiz belli bir aşamada. Kapalı pazarımız bitmek üzere.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Oğuzlar’da doğa ve spor turizminin Obruk Barajı sayesinde bir arada olduğunu, yamaç paraşütü sporuna destek amacıyla atlama ve iniş pistleri düzenlemesi yaptıklarını belirten Yıldırım, “Su sporları sevenler için su bisikletlerimiz, jet ski ve sürat teknemiz hizmet vermekte. 15 kişilik tur teknemiz ile insanlarımıza tekne turu yapabilme imkanı sunmaktayız” diye konuştu.

OĞUZ ADASI PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Belediye olarak Hitit Üniversitesine yer teslimi yaptıkları Oğuz Adası projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Muzaffer Yıldırım, “Burası su ürünleri geliştirme merkezi olarak planlanıyor. Burada laboratuvarlar olacak. Eğitimci akademisyenlerimizin konaklayacağı bungalov evler ve kafeteryası bulunacak” ifadesini kullandı.

Meltem Çınar’ın butik otel projesinin son durumu hakkındaki sorusu üzerine Yıldırım, “OKA’ya geçen yıl projeyi hazırladık verdik. Ancak sahildeki kıyı kenarı çizgisinin yapılmadığı anlaşıldı. Bunun için de Çevre Şehircilik Bakanımız ilimize geldiğinde biran önce bu çizgi çalışmasının bitirilmesi ile ilgili talimat verdi. Aslında projemiz hazır. Fakat proje OKA’da kaldı” dedi.

FETHİYE’DEN SONRA İKİNCİ…

Geçtiğimiz yıl ceviz festivali için ilçeye gelen yamaç paraşütü sporcularının ilçe manzarasının uçuş imkanı sunan Türkiye’de Fethiye’den sonra ikinci yer olduğunu belirttiklerini ifade eden Oğuzlar Belediye Başkanı Yıldırım, “Bunun üzerine Fethiye ile kıyaslanacak kadar güzel bir imkanı sunan Oğuzlar’da bu spora ilginin artması adına sporculara destek için pist çalışmaları ve pistlere giden yollarda düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, yamaç paraşütü meraklılarının, Haziran ayından Eylül ayı sonuna kadar gelebildiklerini ifade ederek, “Biz bunlardan keyif alıyor, seviniyoruz. Yurdun dört bir yanında dernekleri var, bu spora gönül vermiş paraşütçüler ilçemize geliyor” diye konuştu.

ALTINKOZ’DA 100 BİNE YAKIN KONUK

Belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Altınkoz Tesisleri hakkında da soruları yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi: “Geçen yıl 100 bine yakın misafir ağırlamıştık. Bu yıl pandemi ve Kırkdilim yolu bakım çalışmalarından dolayı etkilenecek diye düşünmüştüm, ama bu sene de öyle olmadı. Evlerinde bunalan ve buradaki hizmeti gören insanlarımız bir daha, bir daha geldiler. Dolayısıyla bu sayıları bu sene de yakaladık diye düşünüyorum.’’

CEVİZ İHTİYACININ % 8’İNİ KARŞILIYOR

Oğuzlar cevizinin Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 8’ini karşıladığını vurgulayan Başkan Yıldırım, “Ceviz üreticimiz pazarlama ile ilgili oldukça geniş bir ağa sahip. Oğuzlar cevizi, ince kabuklu ve uzun süre dayanıklı olması, aromasının benzersizliği ile aranan bir ceviz cinsi. Yağ oranıyla, beyni geliştiren, kalp damarlarını açan bir özelliğe sahip. Dolayısıyla, bir yiyen tekrar istiyor, pazarlamada sorun yaşanmıyor. Kabuklu cevizimizin yanı sıra özellikle cevizden üretilen cevizli sucuk, ceviz ezmesi gibi birbirinden leziz yan ürünler de çok aranıyor.” şeklinde konuştu.

Muzaffer Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doktorlar, günde ortalama 4- 5 ceviz yiyen kişi vücudunun ihtiyacı olan omega 3 yağının % 85’ini almış olur diyor. Ceviz omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve damar yapısını iyileştirici özelliğe sahip bir besin. İlçe halkımız bu işin ticaretini internet üzerinden de yapıyor. Yurt genelinden insanlarımız bir şekilde üreticimize ulaşıyor. Üreticimiz PTT Kargo aracılığıyla da olsa onlara geri dönüyor.”

TOKİ PROJESİ 10 GÜNE TAMAM

Oğuzlar’a TOKİ tarafından 108 konut yapımının kararlaştırıldığını, projenin 10 gün içinde tamamlanacağını ve ihalesinin yapılacağını anlatan Muzaffer Yıldırım, “İlçe halkımızın konut talebini karşılayacak bu proje, büyük önem arzediyor. Bu sürecin yakın takipçisiyiz.” dedi. (Haber Merkezi) nt-size:20.0pt;mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"'>Ufkumda güneşler gibi açtın açacaksın…

BAADDİN FIKRALARI

1-Akıllı ol, Tanrı’nın insanlara gönderdiği en kutsal şey kitaplar değil, akıldır.

2-Arap devletleri İsrail’e karşı 70 yıldır birlik olamadılar. Lakin Türkiye’ye karşı 7 günde birlik oldular!

3-Hiç kimse sevgilisine “Benim için ne yaptın?” dememeli…Sekiz milyar insanın içinde seni bulmuş, daha ne yapsın?

4-Bir adam arif ve bilge bir hocaya sordu; “Hocam kendi kusurlarımı nasıl bilebilirim?” Arif ve bilge hoca dedi ki; “Evli misin?” “Evet hocam,” yanıtını alınca devam etti. “O zaman işin kolay, karına onun bir kusurunu söylemen yeter,” o sana

senin, annenin, babanın, kardeşlerinin, hatta yedi sülalenin kusurlarını anında sayar, topluca öğrenirsin.

5-Bir fotoğraf : “El öpen Papa, el öptüren Yahudi Rockefeller… Papa gerçek gücün kimde olduğunu biliyor!

6-Aydınlar ve düşünürler yapıları gereği muhaliftir. Her dönemi sorgular, düşünür, sürüleşmiş kitlelere katılmaz, sürekli toplumu uyarır ve bedelini de öderler.

23 Eylül 2020

Editör: TE Bilisim