Bilindiği üzere; geçtiğimiz Aralık ayı toplantılarında 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 17. maddesi gereğince İl Özel İdaresi'nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi amacıyla 5 kişilik Denetim Komisyonu'nun oluşturulması, komisyona yardımcı olmak üzere de giderlerin denetimi için bir muhasebe uzmanı, gelirlerin denetimi için ise bir gelir uzmanı görevlendirilmesi uygun bulunmuştu.

Yapılan gizli oylama sonucu Denetim Komisyonu’na AK Parti’den İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Boğazkale İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Meteoğlu, Merkez İl Genel Meclis Üyesi Yurdanur Özzehinli, Ortaköy İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çelik seçilirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise, Mecitözü İl Genel Meclis Üyesi Haydar Erdem seçilmişti.

Çalışmalarına başlayan Denetim Komisyonu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan'ı ziyaret etti.

Yapılan ilk toplantıda Komisyon Başkanlığına Mustafa Çelik, Komisyon Başkan Yardımcılığına ise Yurdanur Özzehinli seçildi.

İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya; "Kurumlardaki iç ve dış denetimler kurumlarımıza her zaman ivme kazandırmıştır. Kurumumuz 51 İl özel idare arasında iç ve dış denetimlerde gösterdiği başarılar ile özel bir yere sahip. İl Özel İdaremiz ile birlikte uyum içerisinde çalışarak mali bütçemizi rantabl şekilde kullanarak ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimizde uyum içerisinde olumlu güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Başta İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ömer Arslan olmak üzere tüm kurum personelimize teşekkür ederim" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim