Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Elif Erdoğan, demokratik bir toplum için demokratik okulların şart olduğunu belirterek, “Sağlıklı, verimli ve demokratik bir okul ve yönetimi için Milli Eğitim Bakanlığı okul idarecilerini yetiştirmek üzere bir yönetici akademisi kurmalıdır” dedi.
Türkiye’de 60 bin civarında okulda yaklaşık 80 bin okul müdür ve müdür yardımcısının görev yaptığını belirten Erdoğan, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve yine çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız okulların idarecilerini kurulacak olan akademide yetiştirmeliyiz. Okul idarecileri öğretmeniyle, öğrencisiyle ve velisiyle tüm eğitim bileşenleri ve çevreyle ilişkili, barışık, bilimsel ve demokratik değerlere sahip, hür düşünceye, karşılıklı yönetişime ve özgür iradeye saygılı kişiler olmalıdır” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici atama sisteminden daha çok yönetici yetiştirme sistemine odaklanılması gerektiğini ifade eden Elif Erdoğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Okul idarecinin yetiştirilmesi ve belirlenmesi süreçleri bilimsel, demokratik, katılımcı, adaletli ve sağlıklı olmadıkça, liyakati esas almadıkça; bilimsel, kaliteli, demokratik ve verimli bir okul atmosferi olmayacağını, nitelikli, çağdaş eğitimin verilemeyeceğini ve demokratik bir topluma geçilemeyeceğini unutmamalıyız. Öğretmenlerimiz maalesef mevcut atama ve terfi sisteminde önünü görememekte, çalışarak, üreterek, kendini geliştirerek görevde yükselmeyi bir hayal olarak düşünmektedir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim