Etkinliğe DES Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak’ın yanı sıra Sendika’nın Sungurlu’da görev yapan üyeleri katıldı.
DES’in bir sendika olmaktan öte, dostluk ve kardeşlik çatısı olduğunu söyleyen DES İl Başkanı İbrahim Bıçak, tüm katılımcılara teşekkür ederek, Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Çorum’da örnek bir sendikacılık yaptıklarını belirten Bıçak yaptığı kısa konuşmada, “Hiçbir siyasî kaygı gütmeyen sendikamız çok kısa bir zamanda sözde büyük onlarca yıllık sendikalarla her platformda boy ölçüşebilecek duruma gelmiştir. DES sadece bir sendika değil aynı zamanda gönül ve ahlâk ocağıdır. Bizim kısır sendikal veya siyasi çekişmelerle kaybedecek vaktimiz yok. Biz ülkemizin en önemli sorununun eğitim olduğunu ve diğer tüm sorunların altında yatan nedenlerin de eğitimsizlikten kaynaklandığını düşünüyor ve çözüm için taşın altına elimizi koyuyoruz. Tüm bu yönleriyle şunu vurgulamak istiyorum ki, DES mensupları farklı birer eğitimci ve farklı birer sendikacıdır.” ifadelerini kullandı.
Adaylığı kaldırılarak asil öğretmenliğe geçiş yapan ve sendikaya yeni katılan üyelerin tebrik edilmesinin ardından program yemek ve çay faslı ile devam etti. DES’in Öğretmenler Günü buluşması, üyelerin görüşlerini bildirmesiyle sona erdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim